Weekblad deGouda digitaal

Toekomst Tijgers 33. Ivar de Verschrikkelijke

Dit feuilleton is een vervolg op de Papieren Tijgers met bijna waargebeurde belevenissen (2008-2018). Tijgers Toekomst beschrijft verzonnen gebeurtenissen tussen 2030 en 2040. Toch zou de toekomst er best eens zo uit kunnen gaan zien.  

33 Ivar de Verschrikkelijke

 

Ik krijg een telefoontje van een van de technische verzetsmensen. De ruimte van Ronnie in de VLB-kazerne is gecheckt, maar er is geen afluisterapparatuur aangetroffen. Ik besluit die informatie voor mezelf te houden. Ronnie kan óf heel goed liegen, óf hij heeft echt niets doorgesluisd. In dat laatste geval kan het lek alleen maar bij John zitten. Ik pieker me suf tijdens de lange autorit. Ik ben op weg naar Ivar, die in Duindorf woont in het voormalige Nederland. Ivar heeft me een paar dagen geleden een berichtje gestuurd: ”Vier chickies geronseld”. Na drie uur rijden kom ik aan bij zijn appartement, met uitzicht over het strand en de zee. Het is lekker weer voor eind februari en we gaan op zijn balkon zitten. De stranden liggen vol, er klinkt het geroezemoes van spelende kinderen en volwassenen. Ik zie geen ligbedden of windschermen met reclame. Iedereen ligt op eigen meegebrachte doeken of kleden, of gewoon zo in het zand. In de verste verte zie ik geen strandtenten of winkeltjes. Ivar woont een jaar of tien in het appartement en zegt dat vorig jaar ook de laatste strandtenthouder is vertrokken. Geen omzet meer, niemand kocht meer wat. Ivar zegt: ”We gaan zo naar mijn sportschool, de Loodzware Fitness, haha. Ik train daar al jaren en ken iedereen. Ik denk dat ik vier betrouwbare meiden gevonden heb die de kopstukken met hun benen kunnen wurgen. Zwarte band in karate enzo, en ze zien er heel goed uit. Ik heb ze een beetje uitgehoord over politiek, ze zijn ontzettend tegen het Regiem. Maar ik wil nu eerst dat jij kennis met ze maakt. “Ik doe mijn mond open om wat te vragen maar Ivar heft zijn hand op en zegt: ”Ik heb gezegd dat ik iemand ken die een Channel, je weet wel de opvolger van YouTube, programma wil maken over daten met vechtsporters, en dat ben jij dus Joop, hahaha. We moeten eerst het vertrouwen winnen.” Ik vraag of hij namen en chip-nummers heeft voor een achtergrondcheck. We lopen van het balkon naar binnen. Ivar is niet over een nacht ijs gegaan. Op zijn laptop laat hij me een uitgebreid antecedentenonderzoek zien naar de dames in kwestie. Geen van de vier heeft ook maar in de verste verte banden met iemand van het Regiem. We rijden naar de sportschool, ergens op een industrieterrein in Duindorf. Een oude loods, opgekalefaterd, ligt aan een immens parkeerterrein. Daarop staan een paar oude auto’s. Boven de entree van de sportschool prijkt in witte letters: Loods of Fitness. Eenmaal binnengekomen wordt Ivar enthousiast begroet. Een bloedmooie jonge vrouw komt op hem af en zegt: ”Hey Ivar de Verschrikkelijke, wat voor boomer heb jij nou meegenomen?” Ik stel mezelf voor als Joop, producer en op slag verandert ze van toon en stelt zich voor als Kicki ”O wauwie, jij bent van dat dating programma, ja Ivar heeft het verteld, ik zal de andere meiden er even bijroepen”. Er verschijnen nog drie aantrekkelijke jongedames. Ik schat ze rond de dertig, in de bloei van hun leven. Ik zie dat ze gespierd zijn, maar niet te opvallend. Ik verzin een verhaal over mijn zogenaamde dating programma, dat de running gag is dat ze hun date niet vertellen dat ze geoefende vechtsporters zijn. Dat dat pas later zal blijken tijdens een “intieme gebeurtenis”.  De vier dames kijken me met grote ogen aan. Ivar staat naast me heel hard en glimlachend te knikken, waardoor de aanvankelijke achterdocht als sneeuw voor de zon verdwijnt. Als ik uitgesproken ben klap Ivar in zijn handen en roept: ”Nou, Joop wil jullie ook wel even in actie zien denk ik.” Dat laten ze zich geen twee keer zeggen. De vier lopen naar een trainingsmat en wat ik daar zie tart mijn verbeelding. Soepele gespierde lichamen vallen elkaar aan. Als sluipende tijgerinnen draaien ze om elkaar heen om steeds met een welgemikte worp de ander op de mat te krijgen. Ivar kijkt me trots aan. Ik zeg zacht tegen hem: “Ik ben wel benieuwd hoe sterk ze in een echt gevecht zijn, dit is wel een mooie show maar ehm, je weet wat we van ze gaan vragen.” Ivar steekt zijn hand op en roept: ”Joop hier wil graag weten hoe sterk jullie zijn, hahahaha.” Kicki, die zich de leider toont van het viertal, wenkt me de mat op. Ik doe schoorvoetend mijn schoenen uit en loop naar haar toe. “Kom, laten we net doen alsof we aan het dansen zijn” zegt ze en pakt mijn heupen beet.  We doen een salsadansje op de luid klinkende muziek. Al snel wordt de dans macaber. Twee klemmen van handen hebben me in een houdgreep, verplaatsen me als een pop door de ruimte.  Dan smak ik met mijn gezicht tegen de mat. De klemmen verplaatsen zich, houden nu mijn handen op de rug. Dan voel ik twee knieën in mijn zij die beginnen te drukken. Kicki zit bovenop me.  Al snel lig ik naar adem te happen en roep dat ze moet stoppen. Vlak voordat het me zwart voor ogen wordt stopt ze. Ik sta op en trek mijn kleren recht. Ik ben overtuigd. Deze dames kunnen het Regiem omverwerpen. Met hun blote handen en benen. De vraag is nog wel even hoe we het contact tussen hen en Bidet gaan organiseren. Ivar staat bleekjes aan de kant te kijken en vraagt wel drie keer hoe het me gaat.  Er komt een brede kale man aangelopen. Hij slaat Ivar op de schouder en begroet hem joviaal. De man heet Quinten, hij is de eigenaar van de sportschool. Ik stel mezelf voor en hij zegt: “Producer, okay man, klinkt goed! En jij wil een paar van mijn meiden lenen zodat de geldkraan gaat lopen bij je.” Ivar maakt bezwerende gebaren in zijn richting maar het helpt niet. Quinten zegt:” Allemaal prima, maar als bij jou de geldkraan opengaat, dan bij mij ook. Ik wil een ton per dame, anders gaat de party niet door!”

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl