Weekblad deGouda digitaal

Tot en met het weekend blijft het wisselvallig en winderig

Gouda – En dan nu het weer. We hebben een wisselvallige week gehad als het gaat om het weer in Gouda. Daar waar af en toe de zon om de hoek kwam kijken, hebben we toch echt meer regenachtige dagen gehad met een harde wind. Hoe ziet het aankomende weekend er uit? De ochtend van deze vrijdag schijnt vaak de zon maar toch kan er een regenbui vallen. 

In de middag passeert een gebied met buien van west naar oost over het Groene Hartgebied, tussen de buien door schijnt de zon. De zuidwester neemt in het Groene Hart toe naar matig tot vrij krachtig, windkracht 4 à 5 Beaufort. De temperatuur stijgt in de Goudse regio naar maximaal 22 graden Celsius. Voor begin juli is dit de normale maximumtemperatuur.

Vrijdagavond is het droog met een mix van wolken en zon. In de nacht naar zaterdag neemt de bewolking evenals in de voorgaande nacht geleidelijk toe. In de loop van de nacht gaat het regenen met een lichte neerslagintensiteit. De minima liggen in de Goudse regio rond 15 graden Celsius.

Zaterdag is het in de ochtend geheel bewolkt en zijn er perioden met regen. In de middag blijft het geheel bewolkt en valt er langduriger regen met een lichte, soms matige neerslagintensiteit. Rond 15.00 uur wordt het kortstondig droog. Aan het eind van de middag en zaterdagavond volgt vanuit een westelijke richting opnieuw een gebied met regen. De maximumtemperatuur ligt rond 21 graden Celsius. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, windkracht 4 à 5 Beaufort.

Ook zondag is de zuidwester duidelijk aanwezig in het Groene Hart. De wind is over het algemeen vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort met kans op windstoten tot 70 à 75 km/uur. Het weerbeeld bestaat uit veel bewolking en daaruit valt van tijd tot tijd een beetje regen met een (zeer) lichte neerslagintensiteit. Zondagmiddag verbeteren de condities van het weer vanuit een westelijke richting en breekt de zon regelmatig door, maar een bui blijft mogelijk. De temperatuur stijgt in de Goudse regio naar maximaal 22 graden.

Bron: Meteo-Gouda

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl