Weekblad deGouda digitaal

‘Treinconducteur op station Gouda laat handjevol mensen barsten’

Gouda – Sinds de strengere maatregelen in Nederland rijden de treinen van ProRail op de Nederlandse Spoorwegen een aparte dienstregeling. Dit heeft te maken omdat er minder mensen zou reizen met de trein. Toch is er op drukke trajecten zoals Rotterdam – Gouda erg druk. Je zou zeggen dat de NS lange sprinters inzetten maar de waarheid is dat op de drukke trajecten in de spits kleine sprinters worden ingezet.

Donderdagmiddag was het wederom raak. De sprinter op perron 8 richting Rotterdam komt rond 17.10 uur aan. Voordat de trein komt lopen de meeste mensen naar voren om zo de mensen te verspreiden. Dit natuurlijk vanwege de anderhalve meter regel. Doordat een kleine sprinter wordt ingezet moeten sommige mensen een stukje terug lopen, geen probleem zou je denken. Vier mensen die gistermiddag moesten teruglopen, waaronder een bekende van de redactie, zagen de bui al hangen. Een groepje mensen voor de deur. Hierdoor gingen de vier mensen lopen richting een andere deur waar niemand nog stond, zo om afstand te bewaren.

Natuurlijk is het niet de einde van de wereld maar in deze tijd een beetje menselijkheid is toch doodnormaal?

De conducteur stond bij het begin van de trein te kijken hoe iedereen instapte. Voordat een persoon de deur wou openen verdween het lichtje op de knop waardoor je de deur niet meer kon openen. De reizigers keken in de verte de conducteur aan en zwaaide massaal nar de conducteur. De tijd veranderde in 17.11, tijd om te gaan reizen natuurlijk. Maar de vier aantal reizigers stonden daar meer dan een halve minuut te wachten totdat de conducteur de deur openen.

Artikel gaat verder na de foto

”Wij stonden echt al een tijdje op het perron alleen moesten wij even teruglopen, dat is niet erg natuurlijk. Wel raar dat er zo’n kleine sprinter wordt ingezet” zegt een van de reizigers. ”Wij keken de conducteur aan zo van, joh doe even open dan? De conducteur keek ons aan, zag ons ook staan maar had blijkbaar geen zin om een aantal mensen gewoon binnen te laten die ruim op tijd waren”.

Vervolgens reed de trein doodgewoon door waardoor de reizigers nu meer dan 40 minuten moesten wachten op de volgende trein. ”Natuurlijk is het niet de einde van de wereld maar in deze tijd een beetje menselijkheid is toch doodnormaal? Ik zou graag willen dat die conducteur van de trein van 17.11 naar Rotterdam op perron 8 excuses zou maken” reageert een andere reizigers geïrriteerd. ”De treinen zijn al zo’n klein in een drukke spits en dan doe je dit, ongelooflijk”.

De redactie wacht nog op een reactie van de Nederlandse Spoorwegen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl