Weekblad deGouda digitaal

Try-out voorstelling VER-GAAN

Gouda – Meeslepend, duister, beangstigend: dat was de tryout van de voorstelling VER-GAAN, van de Goudse theatermaker Jeffrey Fransen, woensdagavond in de Garenspinnerij. Het stuk gaat over een meisje dat een verkeerde keuze maakt en steeds meer de grip op de realiteit verliest.

Het begint mild, met een dialoog van een meisje, in een vierkant omgeven door zwart doek. Ze praat met een onbekende stem, die van buiten de buhne de dialoog aan gaat. Al snel maakt ze de keuze om niet voor de man te gaan van wie ze houdt. Vanaf dat moment krijgt ze het moeilijk; ze verliest langzaam de controle en raakt in woordenwisselingen met de andere stemmen. Steeds heftiger wordt ze gekweld door de demonen in haar hoofd. Een kwelling die schitterend wordt verbeeld door een energiek spel, kronkelend, staand en vallend op de grond. Toch is dit nog maar het begin.

De zwarte wanden om ons heen worden opgetrokken. Pompende elektronische muziek begeleid de rituele dans van haar demonen, die met maskers van weerwolven het vierkant in rennen. De toeschouwer wordt meegenomen in het meeslepende, donkere ritueel dat plaatsvindt. Het meisje ondergaat een gedaanteverwisseling: haar gezicht en lijf kleuren grijs en zwart. De demonen hijsen haar later in een jurk, doen een sluier voor haar gezicht en verbeelden het verliezen van haar contact met de werkelijkheid. Wanneer haar liefde terug komt in het spel wordt haar onmacht het duidelijkst. Een demon voert hem op spectaculaire wijze af, ze is nu van hen.

VER-GAAN is een goed opgevoerde, donkere voorstelling en een meeslepende performance.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl