Weekblad deGouda digitaal

Twee dagen feest bij Sensation Kaas

#Gouda – Vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober wordt voor de vierde maal de afsluiting gevierd van het kaasseizoen van Gouda. Dit jaar groter dan ooit. Met een feesttent op de Markt, zal Gouda twee dagen lang in het teken staan van zijn wereldberoemde icoon, de Goudse kaas.
Op zaterdag is er het SensationKaas feest dat vorig jaar nog werd gehouden in het Spaardersbad zwembad. Dit jaar doet de organisatie (Stichting Kaas is Baas) er een schepje bovenop. “Een Goudse kaasfeest hoort natuurlijk thuis op de markt, dicht bij de kaaswaag”, zegt Jasper Kuin. “Dat is gelukt. Er komt een grote feesttent op de plek waar ’s winters de ijsbaan staat. Zaterdagavond worden alle gasten eerst ontvangen in de Waag.”

SensationKaas nu twee dagen
Voor mensen die alvast in de stemming willen komen is er op vrijdag 10 oktober het ‘Diner & Theater Kaas’. In dezelfde feesttent wordt er een maaltijd geserveerd. Tijdens het eten is er een speciaal optreden van de Anitaas. “Het is moeilijk uit te leggen wat de bezoekers op vrijdag kunnen verwachten. Wij doen dit namelijk ook voor het eerst, maar het belooft heel bijzonder te worden”, zegt Kuin. “De Anitaas gaan een voorstelling geven ter ere van de Goudse kaas. Daarvoor hebben ze hun zomervakantie in Gouda doorgebracht op het trailerpark bij Klein Amerika. Ze hebben zich verdiept in de Gouwenaar en zijn kaas. Dat dit tot rare taferelen gaat leiden spreekt voor zich.”

Zaterdagmiddag is iedereen welkom om ’s middags een drankje en een hapje te komen doen. Op de Markt is er vanaf 13.00 een kaasproeverij. Alle bezoekers kunnen die middag hun stem uitbrengen op de kaas die zij het lekkerst vinden. Dit jaar doen meer kaasboeren dan ooit mee aan de wedstrijd. De kaasboer(in) met de meeste stemmen krijgt ’s avonds tijdens de feestavond een heldenontvangst. Kinderen kunnen lego’en met echte kaas.

Kaarten bestellen
De kaasproeverij op zaterdagmiddag is gratis. Voor de vrijdag- en zaterdagavond zijn kaartjes nodig. Kaarten zijn te verkrijgen bij de Primera-winkels in de binnenstad en het winkelcentrum Bloemendaal of via www.SensationKaas.nl.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl