Weekblad deGouda digitaal

Tweede hondenstrand Reeuwijkse Hout gereed

Gouda – Het hondenstrandje bij de Reeuwijkse Hout is erg populair, zo populair dat er nu ook een tweede strandje is aangelegd. Het strandje wordt zoveel gebruikt dat uitbreiding nodig was. Bovendien loopt de wandelroute naar het hondenstrand vlak langs het zwemstrand. Bezoekers van het zwemstrand en de ligweide ervaren overlast van hondenpoep en loslopende honden op het strand. Hondenbezitters kunnen nu via een extra aangelegd pad de twee speciaal daarvoor aangelegde hondenstranden bezoeken en het strand vermijden. De aanleg van het tweede hondenstrand is dus plezierig voor de hondenbezitter en de strandgast. Nog meer redenen om de Reeuwijkse Hout te komen bezoeken.

Kwaliteitsimpuls
Groenalliantie werkt aan het mooier en aantrekkelijker maken van Reeuwijkse Hout. Deze ontwikkelingen zijn onderdeel van de kwaliteitsimpuls Groenalliantie. De Kwaliteitsimpuls heeft als doel recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers zodat er meer te doen, te beleven en te zien is. Een van de ontwikkelingen is de aanleg van het nieuwe hondenstrand in de Reeuwijkse Hout. Het hondenstrand is voor 50% gefinancierd door de Provincie Zuid Holland. Meer weten over de Kwaliteitsimpuls? Bekijk de website met alle projecten.

Groenalliantie Midden-Holland
Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl