Weekblad deGouda digitaal

Tweede Pinksterdag Zilverdag in Schoonhoven

Op 2e Pinksterdag, maandag 9 juni, wordt in Schoonhoven de nationale Zilverdag gehouden. De historische binnenstad is die dag één grote goud- en zilversmidwerkplaats. Verspreid over 150 plekken met paviljoens en stands is het overal zilver wat de klok slaat. Vanaf 10.00 uur laten zilversmeden de fijne kneepjes van het vak zien. Ook heten edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten de bezoekers welkom in de tientallen goud- en zilverateliers van de stad.
Deze dertigste Nationale Zilverdag wordt om 10.00 uur officieel geopend door de Commissaris van de Koning, Jaap Smit. Na de opening zal de CdK op de Haven de tweede zilveren stoeptegel onthullen. Op het Doelenplein vindt om 11.30, 13.30 en 15.30 uur een live sieradenshow plaats. Modellen laten op de catwalk de mooiste sieradenkunst van Schoonhovense goud- en zilversmeden zien.
Op de website www.zilverdag.nl is de Zilverdag folder met een wandelroute en plattegrond, te downloaden. Het magazine wordt ook op de Zilverdag uitgereikt. Bereikbaarheid Schoonhoven is klein. De organisatie raadt bezoekers aan om de auto thuis te laten en bijvoorbeeld met de fiets of het openbaar vervoer naar Schoonhoven te komen. Tijdens de Nationale Zilverdag breiden busmaatschappijen Connexxion en Arriva hun dienstregelingen uit. Ook de veerdienst vaart met een extra boot.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl