Weekblad deGouda digitaal

Twintiger vaakst te maken met Slachtofferhulp

Slachtofferhulp Nederland heeft in 2018 met bijna 172 duizend Nederlanders contact gehad naar aanleiding van een delict of een verkeersongeval. Verreweg de meeste cliënten (75 procent) hadden te maken gehad met vermogens- of geweldsdelicten. Ruim 1 op de 5 cliënten van Slachtofferhulp Nederland was een twintiger. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het CBS.

Bron: CBS

Van de hulp die Slachtofferhulp Nederland in 2018 heeft aangeboden werd het grootste deel, 96 procent, gegeven aan slachtoffers van delicten en ongevallen. Naast hulp aan slachtoffers helpt de organisatie ook betrokkenen zoals vrienden of familieleden van het slachtoffer, omstanders en getuigen. In 2018 was 3 procent van de cliënten (5 300 mensen) zo’n betrokkene.

Zo’n 2 duizend cliënten waren op een andere manier in contact gekomen met Slachtofferhulp, bijvoorbeeld als nabestaande.

Twintigers hebben vaakst contact

Van alle leeftijdscategorieën hebben twintigers het meest contact met Slachtofferhulp. In 2018 betrof het meer dan 36 duizend mensen, meer dan één op de vijf cliënten van Slachtofferhulp. Twintigers hebben veel te maken met geweldsincidenten. Iets meer dan een kwart van de cliënten die contact hebben gehad met Slachtofferhulp in verband met geweldsdelicten, zat in deze leeftijdscategorie.

Twintigers hebben daarnaast ook naar verhouding veel te maken met zedenmisdrijven.25 procent van de cliënten die vanwege een zedenmisdrijf met Slachtofferhulp in aanraking kwam, is tussen de 20 en 30 jaar. Per 100 duizend inwoners hebben meer dan1 600 twintigers contact gehad met Slachtofferhulp Nederland.

Bron: CBS

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl