Weekblad deGouda digitaal

Uitgestelde koffie nieuwe Goudse traditie?

#Gouda- Onder de noemer ‘Goud(a) voor Oud’ genoten vrijdag 23 januari zo’n vijftien ouderen van een gratis kop koffie met gebak in Kruim in de Chocoladefabriek.

Tussen 1 december en 31 december zetten de Koffiefabriek, Kruim, JCI Gouda en Zorgpartners Midden-Holland zich samen in voor Goudse ouderen. Met een eigen variant op de ‘uitgestelde koffie’ zamelden ze geld in voor een gezellige middag met Goudse ouderen die niet de aandacht krijgen die zij verdienen. Tijdens de actieperiode konden gasten van Kruim en de Koffiefabriek één of meerdere extra kopjes koffie à 2,20 euro afrekenen. Bij elkaar zijn er ruim 450 ‘uitgestelde kopjes koffie’ besteld. Daarmee bezorgden alle betrokken partijen en vele vrijwilligers eenzame Goudse ouderen een geweldige middag.

Hartverwarmend

Vrijdag 23 januari nam een groep vrijwilligers van onder andere JCI Gouda de eerste groep ouderen mee voor een wandeling door de winterse Goudse binnenstad na hun koffie met gebak. De stadswandeling voerde langs Goudse hofjes, er was als verrassing een ontmoeting met de moeder van Erasmus en na afloop kregen de ouderen een advocaatje om weer op te warmen. Mede-initiatiefnemer Nick Faken van Kruim: “De reacties van de ouderen waren hartverwarmend. Zij waren zo dankbaar en ze genoten zichtbaar. We gaan nog invulling geven aan de plannen die we hebben met het budget dat over is. We hopen dat er een nieuwe Goudse traditie is geboren.”

Zie ook de uitzending van GoudaTV

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl