Weekblad deGouda digitaal

Uitreiking Groenprijs

Vandaag worden de Goudse Groenprijzen uitgereikt. In Gouda zijn meer dan 220 bewonersinitiatieven in gemeentelijk groen, die mogelijk zijn door de Groen Moet Je Doen-regeling. Groen buurtinitiatieven zijn goed voor de stad: ze brengen sfeer en betrokkenheid in de buurt en zijn goed voor dieren als vlinders en vogels. Alle reden dus om bewoners die hier aan werken in het zonnetje te zetten.

Winnaars
De winnaar in de grootste categorie ‘buurttuinen’ is het initiatief aan de Rietzoom. Op een prachtig plekje achter de Bloemendaalseweg, uitkijkend over paarden in de wei, is een weelderige buurttuin aangelegd. Met houtstammen en allerlei verschillende planten ziet het er niet alleen mooi uit, maar is dit ook van ecologische waarde. De gezamenlijke tuin ligt achter de woningen, waardoor het voor de kinderen uit de buurt heerlijk spelen is. De ouders kunnen heerlijk zitten aan de gezamenlijke picknicktafel.

De winnaar van de categorie ‘groenstroken en plantvakken’ bevindt zich rondom een speeltuin: bewoners van de Lafeberhof onderhouden hier al vele jaren het groen. De groenvakken zijn erg kleurig en mooi verzorgd: de hele speeltuin fleurt er van op. Niet alleen het groen wordt door de buurt verzorgd, maar ook zwerfafval wordt regelmatig door bewoners verwijderd. Dankzij deze actieve bewoners is dit speeltuintje een heel fijn plekje in de buurt.

Ook de derde prijswinnaar is bij een speeltuin: in de categorie ‘klein buurtgroen’ winnen de bewoners rondom de speeltuin aan het Belle van Zuylenpad. Hier worden al jarenlang prachtige geveltuintjes en hagen rondom de speeltuin door bewoners onderhouden. Het is niet alleen voor kinderen, maar ook voor insecten een fijne plek dankzij de vlinderstruiken en insectenhotels. Veel mensen uit de buurt zijn hier actief en gaan ook regelmatig met elkaar in gesprek over hoe ze met elkaar hun buurtje mooi kunnen houden.

Kijk voor meer informatie over Groen Moet Je Doen op www.gouda.nl/groenmoetjedoen

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android


Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl