Weekblad deGouda digitaal

Unieke kunst expositie van 12 Goudse schilders met de uitnodigende naam “Place du Tertre”

Gouda – In een complex van 220 appartementen aan de Groenhovenweg in de wijk Bloemendaal in Gouda, wonen maar liefst 12 kunstschilders en die exposeren hun werken op zaterdag 25 en zondag 26 mei in de open lucht.

Er kan nog niet over een traditie gesproken worden maar toch wordt deze expositie nu voor de tweede keer gehouden. De stijlen lopen behoorlijk uiteen van klassiek en impressionistisch tot modern/abstract. Vorig jaar waren de bezoekers blij verrast door het goede tot uitstekende niveau van de geëxposeerde kunstwerken. Er is dus alle reden om dit jaar naar de Groenhovenweg te gaan om dit verborgen talent te ontmoeten, samen met hun artistieke prestaties.

Initiatiefnemer Ad Jonkers

De initiatiefnemer en tevens mede organisator is Ad Jonkers. Hij woont sinds 1995 in Gouda en daarvoor 23 jaar in Haastrecht. Hij kent de streek en de stad. Zelf schildert hij vanaf zijn pensioen en pakte daarmee de draad op die in 1958 losgelaten werd. Wellicht uit verveling tijdens zijn militaire dienstplicht maakte hij toen met bescheiden middelen een portret van een Arabier. Hij heeft dit eerste kunstwerkje altijd bewaard omdat hij destijds verbaasd was over zijn eigen kunnen of zeg maar talent. Ad is nog steeds heel productief en schildert, met behulp van olieverf op linnen, een grote variatie aan tafrelen. Zijn intentie is om zijn beleving dusdanig op het doek te brengen dat het ook een ander beroert. Zijn directe omgeving en vrienden waren verrast door zijn eigen gekozen stijl en waren vanaf dat moment zijn grote drijfveer om door te gaan. Ad is uiteraard een van de exposanten tijdens de “Place du Tertre”.
De stijl van de andere exposanten doet zeker niet voor zijn prestaties onder, maar de stijlen zijn natuurlijk heel wisselend.

De expositie wordt gehouden aan de Groenhovenweg op een locatie achter de huisnummers 121 t/m 155. De toegang is geheel vrij en de expositie start op zaterdag 25 mei om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Dezelfde tijden gelden voor zondag 26 mei.
Mocht je als bezoeker enthousiast raken over een of meerdere kunstwerken, velen daarvan zijn te koop variërend in prijs vanaf ca. € 50,- tot ca. € 750,-.

Bij slecht weer wordt dit evenement verplaatst naar zaterdag 1 en zondag 2 juni met dezelfde expositietijden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android  

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl