Weekblad deGouda digitaal

Vakantie in de soep

Hoe gezellig en mooi Gouda ook is, soms moet u de stad uit, op vakantie. U vertrekt vanuit het zonnige Gouda naar Frankrijk. Daar komt u aan in een muf hotel. De volgende ochtend loopt u met een chagrijnig hoofd uw badkamer in en glijdt uit over een plas water, afkomstig van een lekkende douchebak. Terwijl u met een handdoek op uw bloedende hoofd naar de eerste hulp snelt, vraagt u zich af: “Letselschade?”

Als een reisorganisatie uw reis verzorgt, dan moet die reis volgens de wet goed verlopen. U moet de vakantie krijgen die u verwacht. Krijgt u die niet, dan moet de reisorganisator uw schade vergoeden (met uitzondering van eigen schuld of overmacht).

In het geval van de lekkende douchebak vond de rechter het een gevaarlijke situatie die door het hotel verholpen had moeten worden. De Nederlandse reisorganisator was aansprakelijk.

Wat nu als de reisorganisatie een plaatselijke busmaatschappij inhuurt en de chauffeur maakt een verkeersfout? Kan de reisorganisatie u dan doorsturen naar die plaatselijke busmaatschappij? Nee dat kan niet. De reisorganisatie moet het dan met u afhandelen.

Ook als er geen letsel is, maar de reis verloopt niet zoals verwacht, dan is de reisorganisator verplicht een ‘billijke vergoeding’ te betalen. U kunt maximaal de betaalde reissom terug krijgen.

Ik hoop dat u een fijne vakantie heeft en ongeschonden, uitgerust en voldaan weer terug keert in Gouda.

Column

Annelies van Dorp
Letselschade-advocaat
a.vandorp@berntsenmulder.nl

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl