Weekblad deGouda digitaal

Vaker tijdelijke beveiligingscamera’s in plaats van vaste

Gouda – Het college wil de komende tijd het aantal vaste beveiligingscamera’s terugbrengen, en meer inzetten op de plaatsing van tijdelijke camera’s als de veiligheidssituatie daartoe aanleiding geeft. Afgelopen jaar is dat al gebeurd bij problemen in de wijken Kort Haarlem en Goverwelle. 

Sinds 2004 is cameratoezicht onderdeel van het straatbeeld van Gouda. Op dit moment zijn er 97 camera’s, waarvan er 36 in de binnenstad staan, verder zijn de camera’s te vinden in bijvoorbeeld de wijken Oosterwei en Korte Akkeren en bij de winkelcentra in Goverwelle en Bloemendaal.

Incidenten

Gemiddeld worden er zestig incidenten per maand geregistreerd vanuit cameratoezicht. Het merendeel daarvan betreft overlast door dronkenschap en overlast door jeugd. De meeste incidenten (71 procent) worden gesignaleerd in het centrum èn in het weekend. In Gouda worden de livebeelden niet continue gevolgd. Er wordt wel 24 uur per dag, zeven dagen per week, opgenomen. Zonodig kunnen de beelden nog worden teruggekeken.

Minder beveiligingscamera’s nodig

Het college is van plan om op het moment dat de camera’s aan het eind van hun levensduur zijn, kritisch te kijken of ze vervangen moeten worden. Burgemeester Schoenmaker benadrukte dat de veiligheid in de stad niet in het geding mag zijn. De techniek van de camera’s is sterk verbeterd en onderzocht wordt dan ook of met één camera niet een gebied kan worden bestreken waar voorheen twee camera’s nodig waren. Het plan is om in de loop van dit jaar vijf tot tien camera’s minder in te zetten en meer in te zetten op tijdelijke camera’s. Burgemeester Schoenmaker zei tijdens de presentatie van het collegevoorstel op woensdag 27 januari dat de inzet van de tijdelijke camera’s in het recente verleden succesvol bleek.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl