Weekblad deGouda digitaal

Van afval naar kunstwerk

Van 7 september t/m 26 oktober 2019 exposeert de Haagse Carolien Adriaansche objecten in de Goudse kunstuitleen, gevestigd aan de Blekerssingel 40. Het bijzondere aan deze objecten is dat ze gemaakt zijn van (plastic) afval.

Al jaren verbindt Adriaansche kunst met duurzaamheid: het gaat haar om recycling, upcycling en mixed design, waarbij afval niet een eindproduct is, maar juist een component om nieuwe producten (in dit geval kunstwerken) mee te maken. Met behulp van familie, vrienden, collega’s en relaties verzamelt ze afval en selecteert vervolgens alles op kleur, vorm en maat. Van deze spullen creëert ze tot slot dieren, landschappen en steden. Waardeloze spullen worden omgevormd tot waardevolle kunst.

Naast de vele workshops die zij als ‘De Afvaljuf’ geeft op scholen, wordt ze regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan projecten in binnen- en buitenland. Onlangs heeft ze onder de titel ‘New Biodiversity’ een collectie ‘nieuwe dieren’ op
locatie gemaakt in o.a. het Deense Aarhus (2018) en in Lissabon (2019). Carolien Adriaansche is afgestudeerd aan de Rietveld Academie in Amsterdam.

Kunstuitleen Gouda Regio ligt aan de Blekerssingel 40 in Gouda en is geopend op woensdag van 13-17 uur, donderdag van 13-18 uur, vrijdag van 13-17 uur en zaterdag van 11-15 uur. Aan de achterzijde kunt u parkeren.

Gegevens foto: Carolien Adriaansche, Zonder titel, plastic assemblages, hoogte ca 12 cm., 2019.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl