Weekblad deGouda digitaal

Vanaf 25 september einde aan 1,5-meterregel, wel coronatoegangsbewijs in horeca, theater

Vanaf zaterdag 25 september hoeven Nederlanders geen anderhalve meter afstand meer te houden. Wel moet op veel meer plekken een coronatoegangsbewijs worden getoond; bijvoorbeeld in de horeca, de bioscoop en het theater.

Dat melden Haagse bronnen aan de NOS, nadat het kabinet vanmiddag urenlang in overleg was in het Catshuis.

In het openbaar vervoer blijft een mondkapjesplicht van kracht, zo bevestigen Haagse bronnen. Voor de evenementensector is nog geen besluit genomen. Er wordt naar een oplossing gezocht.

De openingstijden voor de nachthoreca worden niet versoepeld. Tussen 24.00 uur en 6.00 ‘s morgens blijft die dicht.

Aanstaande dinsdag zullen demissionair premier Rutte en minister De Jonge op een persconferentie alle maatregelen vanaf 25 september bekendmaken. Vandaag hebben de meeste betrokken ministers in het Catshuis met de deskundigen van het Outbreak Management Team al een vooroverleg gehad. Daar is al een besluit genomen over de belangrijkste versoepelingen in de coronacrisis.

Het kabinet wil graag een einde maken aan de meeste coronaregels nu steeds meer Nederlanders, een kleine 80 procent van de volwassenen, is gevaccineerd.

Maar er zijn nog 1,8 miljoen mensen die geen vaccin hebben gehad of bij wie het vaccin onvoldoende bescherming geeft. Om een piek van coronabesmettingen te voorkomen en daarmee de zorg weer te belasten, heeft het kabinet besloten om nog niet alle maatregelen los te laten, zoals in bijvoorbeeld Denemarken wordt gedaan.

De evenementenbranche en de nachthoreca hopen vurig op versoepelingen. Gisteren gingen tienduizenden mensen, in tien verschillende steden, de straat op om het kabinet aan te sporen de evenementensector verder te heropenen

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl