Weekblad deGouda digitaal

Vanmiddag code oranje voor zware onweersbuien

Gouda – Vanaf halverwege van de middag heeft het KNMI code oranje afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg vanwege zware onweersbuien.

Vanmiddag ontstaan in Gouda door een sterke warmteconvectie forse stapelwolken, deze gaan aan het eind van de middag uitgroeien tot zware onweersbuien. Dit heeft te maken met het passeren van een thermisch lagedrukgebied. Hierbij is kans op hagel en zeer veel regen in korte tijd. De buien verplaatsen zich nauwelijks, omdat er tot op grote hoogte weinig wind is. Plaatselijk kunnen in het Groene Hart tientallen millimeters neerslag vallen! Er is kans op wateroverlast. Bij deze zware onweersbuien komen echter geen zware windstoten voor, vaak is dit wel het geval bij dergelijke zware buien. Met maxima van circa 28 graden is het iets minder warm dan vandaag. Waar een bui is gevallen is het met circa 21 graden gevoelig frisser. Er waait een zwakke, soms even matige wind (2 tot 3 Beaufort) uit het noordoosten (bron: Meteo Gouda).

ok is er zeer lokaal kans op zware windstoten van 75 km/u en grote hagelstenen van circa 2 cm. “Mijd vanmiddag open water en open gebied, schuil niet onder bomen”, aldus het KNMI. Vanaf de tweede helft van de avond nemen de buien af. Wees voorzichtig als u vanmiddag de weg op moet!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl