Weekblad deGouda digitaal

Veel Goudse deelnemers bij Nationale Diabetes Challenge

Gouda – Zaterdag 29 september hebben 25 wandelaars uit Gouda meegedaan aan de finale van de Nationale Diabetes Challenge. Zij finishten in het Olympisch stadion in Amsterdam een afstand van 5 of 10 km.

Sinds april lopen de wandelaars wekelijks onder de naam Stap Mee in Korte Akkeren. Stap Mee is een initiatief van SPORT•GOUDA en Gezondheidscentrum Korte Akkeren. Sport en bewegen draagt bij aan een betere kwaliteit van leven. Het kan bij Diabetes zelfs leiden tot afname van medicatie.

SPORT•GOUDA begeleidde de wandelaars en er liep telkens een zorgverlener mee: bijvoorbeeld de fysiotherapeut, de apotheker, de diëtist of de wijkverpleegkundige.

Wat heeft deelname aan de Diabetes Challenge voor de deelnemers opgeleverd?

Thea Vermeij-Bosman (68) heeft Diabetes type 2 en liep vandaag 5 km. ‘Ik houd van wandelen en in groepsverband is het gezelliger. Ik voel me beter door het bewegen en ik hoop dat mijn suiker lager is geworden. Binnenkort wordt dit weer gemeten.’

Marc Thijssen (41) wilde meer bewegen en liep vandaag 10 km. ‘De Diabetes Challenge was voor mij een goede stimulans om mee te gaan doen. Ik heb nu een betere conditie en de motivatie om door te blijven gaan.’

Thea Hiddink (55) loopt samen met haar man mee en voltooide de 10 km. : ‘Doordat we met de groep zijn begonnen, zijn we het heel serieus gaan oppakken. We lopen nu wel drie keer per week. We hebben er gewoon lol in. En de buren lopen gezellig mee. Dat is hartstikke leuk met elkaar.’

Frans Verhoeven (66) voltooide de 5 km. Hij is afgevallen en voelt zich fitter. Hij wil verder trainen zodat hij volgende jaar de 10 km kan halen.

Met een voldaan gevoel stappen de wandelaars na afloop in de bus naar Gouda. De meeste wandelaars willen niet stoppen na de Challenge. De Stap Mee wandelgroepen vanuit Korte Akkeren gaan daarom door. Wekelijks wordt gelopen op dinsdag van 19.00 – 20.00 uur en op donderdag van 10.00 – 11.00 uur. Nieuwe wandelaars zijn welkom. Meer informatie en aanmelding via 0182-590910 of denise.blom@sportpuntgouda.nl.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl