Weekblad deGouda digitaal

Veel te doen bij kinderboerderij de Goudse Hofsteden

Gouda – In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden aan de Bloemendaalseweg in Gouda. Tijdens de vakantie is de kinderboerderij ook op maandag geopend maar op zaterdag gesloten.

”Kinderen kunnen dagelijks komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden, voor een aantal activiteiten geldt wel, vol = vol.” zegt Sandra Harkes van de kinderboerderij.

Dagelijks
Klompenspeurtocht, iedere dag kunnen kinderen meedoen met de klompenspeurtocht. Met een antwoordvel gaan ze speuren naar klompen en naar de juiste antwoorden. Deelname € 1,50. Aan het einde ontvangen de kinderen iets lekkers en kunnen ze hun antwoord inleveren. Eén keer per week wordt uit de deelnemende kinderen een prijswinnaar getrokken, hij of zijn ontvangt een van onze leuke pluche dieren.

Op maandag 24 augustus  Workshop Foamklei
Leuke knutselactiviteit tussen 11.00 tot 13.00 uur waarbij gewerkt wordt met foamklei,  deze dag kunnen kinderen kiezen uit verschillende figuren en dieren die met het strand te maken hebben, zoals krabben, zeepaardjes en vuurtorens maar ook uit prinsessen, ridders unicorns, dinosaurussen en draakjes. Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

’s Middags kunnen kinderen komen bingoën
Kinderen kunnen tussen 14.00 tot 15.00 uur dierenbingo komen spelen en leuke prijsjes winnen. Voor ieder kind is een troostprijsje. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Artikel gaat verder na de foto

Dinsdag 25 augustus workshop crea mix
Mix van al onze creatieve zomervakantieworkshops 2020. Voor wie de Crea workshop gemist heeft of gewoon een tweede keer wil mee doen, is mogelijk. Kinderen kunnen kiezen uit ( indien nog voorradig) : het fotolijstje, de schat/juwelenkist, canvasdoek mixed media, visjes op een standaard, spaarpot zeepaard of krab en vuurtorenwindlicht. Doe mee in de laatste week van de vakantie,  knutselplezier verzekerd!

De workshop wordt gegeven tussen 11.00 en 15.00 uur in 3 tijdsblokken: 11.00 tot 12.00 uur, 12.30 tot 13.30 uur en 14.00 tot 15.00 uur.  Per tijdsblok kunnen 6 families deelnemen.

De bijdrage in de kosten is tussen € 4,95 en € 7,95 inclusief ranja en iets lekkers. Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene. 

Woensdag 26 augustus Dreumesochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30 tot 11.30 uur) dierenknuffelen en ‘meehelpen’. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,50. Er kunnen maximaal twaalf kinderen deelnemen. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Ponymiddag
‘s middags wordt de Ponymiddag georganiseerd tussen 13.30 tot 15.00 uur. Kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke ponyknutsel en een ponycupcakje. Vanaf 4 jaar. Bijdrage € 7.50 incl. ranja. Er kunnen maximaal twaalf kinderen deelnemen.

Donderdag 27 augustus ‘op ontdekking op de kinderboerderij’
Kinderen op ontdekking op de Kinderboerderij tussen 11.00 tot 12.45 uur. Op deze ochtend kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar meehelpen met het verzorgen van de dieren samen met de dierverzorger, dieren knuffelen in de knuffelhoek, samen een leuk spel doen en knutselen. Afsluiting met een lekkere pannenkoek en een glas melk! Deelname kost € 6.00 , er kunnen maximaal twaalf kinderen deelnemen.

Vrijdag 28 augusutus boerderijspellen in de wei
In de boomgaard staan tussen 13.00 tot 15.30 uur spellen als klompgooien, cricket, geit melk en lassowerpen klaar. Ouders begeleiden de kinderen, aanwijzingen worden gegeven door een van onze medewerkers.  Na afloop krijgen kinderen iets lekkers. Bijdrage € 1,50.

Vrijdag 28 augustus workshop zandschilderij
Op deze middag gaan kinderen met gekleurd zand prachtige schilderijen maken. Ze kunnen kiezen uit verschillende ontwerpen, boerderijdieren, bosdieren, pinguïns en nog veel meer. Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Deze activiteit vindt plaats tussen 13.00 tot 15.30 uur

Voor alle activiteiten geldt:
Kinderen onder de zes jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een ouder of verzorger. Kinderen kunnen tot een dag van te voren opgegeven worden. Voor een aantal activiteiten is er beperkt plek. Op de dag zelf meedoen? Bel even of er nog plek is.

In verband met het coronavirus gelden er een aantal maatregelen op de kinderboerderij, zo is de ingang verplaatst naar de zij ingang aan het kikkerpad en de uitgang is bij de normale ingang. De andere maatregelen zijn terug te vinden op de website.

Voor meer informatie en opgeven:
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
0182-514219/ sandra@kinderboerderijgouda.nl www.kinderboerderijgouda.nl

Door kinderboerderij de Goudse Hofsteden

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android  


Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl