Weekblad deGouda digitaal

Verbijstering over wijziging vuilnisophaal door Cyclus

#Gouda – Jaren geleden werd het huisvuil in de Goudse binnenstad opgehaald op dinsdag tussen 9.30 en 11.00 uur. Dat betekende echter dat consumenten tot 11.00 uur tussen de vuilniszakken door moesten winkelen. Ook de bevoorrading van winkels stuitte toen op problemen door rondliggend vuilnis. Vandaar dat Cyclus het ophalen in het kernwinkelgebied verplaatste naar de dinsdagavond met een verbod op buiten zetten van vuilnis tot 17.00 uur. In de praktijk blijkt dit over het algemeen goed te werken. In een ander deel van de binnenstad geldt deze regeling op de maandagavond.

Kennelijk uit bezuinigingsoverwegingen heeft Cyclus vorige week bekend gemaakt dat het vuilnis in de hele binnenstad voortaan op maandagochtend vanaf 7.30 uur zal worden opgehaald. Deze mededeling heeft tot verbijstering bij bewoners maar zeker bij de ondernemers in het kernwinkelgebied geleid. Veel winkels zijn namelijk op maandag gesloten en kunnen dus voortaan geen vuil meer buiten zetten. Andere winkels, zoals filiaalbedrijven op de Kleiweg, gaan op maandag pas om 11.00 uur open, dus ook voor hen is het niet meer mogelijk vuil tijdig buiten te zetten.

De enige oplossing is dan om vuil na sluiting van de winkels op zaterdag alvast buiten te zetten, met als gevolg dat het hele weekend de stad vol staat met vuilniszakken. Het wijkteam binnenstad, diverse individuele ondernemers en de ondernemersorganisatie van de Tiendeweg hebben ernstige protestbrieven naar Cyclus gestuurd om de aangekondigde maatregel, die volgende week al in moet gaan, terug te draaien. ‘De nieuwe regeling is duidelijk bedacht door iemand achter het bureau die geen flauw idee heeft hoe het in de praktijk toegaat’, zo laat een winkelier desgevraagd weten.
Ook de gemeente Gouda, de VVV en stadsmarketing Gouda

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTV



Volg ons op



Contact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl