Weekblad deGouda digitaal

Sluiting entree Bloemendaalzijde treinstation Gouda

#Gouda-In het  weekend van 7, 8 en 9 november en van 28, 29 en 30 november worden de kolommen, liggers en de onderdelen voor de stationskap aan de Bloemendaalzijde van station Gouda geplaatst. Vanwege deze werkzaamheden wordt de entree van de reizigerspassage aan deze zijde op bepaalde momenten in de twee werkweekenden afgesloten. Ook wordt een deel van de Burgemeester Jamessingel in het weekend van 7, 8 en 9 november afgesloten.

 

NS is in juni gestart met de bouw van de stationskap aan de Bloemendaalzijde van het station. Gedurende de twee werkweekenden worden de vijftig meter lange liggers aangevoerd die onderdeel van de kapconstructie zijn. De lange liggers worden met speciaal vrachtvervoer geleverd. Om de liggers te plaatsen wordt er een grote kraan opgebouwd. Om de aanvoer van de liggers en de bouw van de stationskap mogelijk te maken wordt de Burgemeester Jamessingel afgesloten tussen De Dreef en de Ridder van Catsweg vanaf vrijdagavond 7 november vanaf 19.00 uur tot en met maandagochtend 10 november tot 06.00 uur.

Taxibusjes

Ook de entree van de reizigerspassage van het station aan de Bloemendaalzijde wordt in verband met het waarborgen van de veiligheid van reizigers en passanten afgesloten in de twee werkweekenden (7, 8 en 9 november en van 28, 29 en 30 november). Dat betekent dat vanaf deze zijde alleen spoor 11 (trein naar Leiden Centraal) bereikbaar is. De stationshal en de sporen 1 tot en met 10 zijn te bereiken via de centrumzijde van het station. Reizigers kunnen omlopen via de Burgemeester Jamessingel/Spoorstraat/Spoorlaan naar het stationsplein. De omlooptijd is circa tien minuten. NS zet aan beide zijden van het station taxibusjes in voor reizigers. De werkzaamheden hebben geen invloed op de dienstregeling. De reizigerspassage aan de Bloemendaalzijde is afgesloten op: vrijdag 7 november (23.00 uur) tot zaterdag 8 november (06.00 uur), zaterdag 8 november (22.00 uur) tot zondag 9 november (06.00 uur) en vrijdag 28 november (21.00 uur) tot zondag 30 november (06.00 uur). Na deze werkweekenden is de aannemer nog tot december bezig met de laatste werkzaamheden aan de stationskap. Vervolgens wordt de bestrating onder de kap aangelegd en kan de nieuwe onderdoorgang eind december in gebruik genomen worden.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl