Weekblad deGouda digitaal

Verdachten van vals geld gehoord

#Gouda – De politie heeft afgelopen maanden, in een onderzoek naar handel in vals geld, in totaal tien verdachten verhoord over hun aandeel daarin. De politie startte eind maart een onderzoek naar de handel in vals geld nadat er in die maand drie Goudse jongeren waren aangehouden bij een poging inbraak op het station.
Het politieonderzoek naar deze poging inbraak leidde onder meer naar een 17-jarige verdachte uit Stolwijk. Hij wordt naast de handel in valse 50 eurobiljetten ook verdacht van verboden vuurwapenbezit. De jongen werd na zijn aanhouding voorgeleid bij de rechter-commissaris die hem, in afwachting van de rechtszaak, schorste. Een tweede hoofdverdachte, een 18-jarige Gouwenaar, kon eveneens worden getraceerd. Hij wordt ervan verdacht dat hij de biljetten leverde aan de Stolwijker. Uit het politieonderzoek kwam verder een derde verdachte in beeld. Deze 18-jarige verdachte uit Nootdorp wordt er van verdacht dat hij op grote schaal door heel Nederland valse eurobiljetten afleverde.
Deze tweede hoofdverdachte had de valse biljetten weer via een 18-jarige jongen uit Nootdorp. Nog zeven andere minderjarigen werden verhoord en zij bekenden dat zij valse 50 eurobiljetten hadden gekregen om deze in te wisselen. Zij gebruikten hiervoor vooral winkels en markten waar geen controleapparatuur aanwezig was.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl