Weekblad deGouda digitaal

Vergunning voor islamitisch centrum bij Antwerpseweg

Gouda – Eerder dit jaar is MIV Assalam tot een intentieovereenkomst gekomen met de gemeente Gouda voor het realiseren van een islamitisch maatschappelijk centrum op Antwerpseweg 1. Door het verlenen van de omgevingsvergunning is deze intentieovereenkomst nu werkelijkheid geworden en is de weg vrij om het pand te gaan verbouwen.

Om de verbouwing te kunnen bekostigen, is het pand op het perceel van Antwerpseweg 3 verkocht. De afgelopen jaren is via crowdfunding geld opgehaald binnen de Goudse islamitische gemeenschap om de twee panden aan te kopen. Naast de vijf dagelijkse gebeden gaat het islamitisch maatschappelijk centrum ook ruimte bieden voor
verschillende maatschappelijke activiteiten zoals educatie, lezingen, recreatie, een podium voor integrale en interkerkelijke discussies, wijkbijeenkomsten zoals gezamenlijke maaltijden en open dagen. Dit met als doel het bevorderen van de integratie en sociale cohesie.

Het vestigen van een islamitisch maatschappelijk centrum op deze locatie is onderdeel van de integrale oplossing voor het huisvestingsvraagstuk naar islamitische gebedsplaatsen in Gouda. Er worden hiermee 350 extra gebedsplaatsen gecreëerd voor de Goudse islamitische gemeenschap. Hiermee wordt ook in de behoefte voorzien om aan de andere kant van het spoor een maatschappelijke religieuze faciliteit aan te bieden.

Door de verplaatsing van de wijkmoskee van de Rijkestraat naar de Dunantsingel bij het begin van de Ramadan afgelopen mei zijn in Gouda-Oost al 250 extra plekken ontstaan. De huisvestingsproblematiek van de moskee aldaar is hiermee opgelost.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook