Weekblad deGouda digitaal

Verkeerscirculatieplan, oproep aan college: terug naar de tekentafel maar nu MET inwoners en ondernemers

Gouda – Gouda Positief heeft kennis genomen van het collegevoorstel “Verkeerscirculatieplan.” Men wil draconische maatregelen nemen om de verkeersstromen vanuit onze binnenstad naar andere wijken te verplaatsen. Er zijn drie hele dure scenario’s uitgewerkt waarvan het meest verregaande een “stad-op-slot”-risico in zich heeft.

Op maandag 14 oktober vond een inspraakavond plaats waaruit bleek dat over dit plan nauwelijks is gesproken met inwoners en ondernemers, terwijl het om hun belang zou moeten gaan. Het lijkt er nu op dat het college, gesteund door hun coalitiemeerderheid in de gemeenteraad, dit plan er gewoon doorheen wil duwen, ondanks een totaal gebrek aan draagvlak in onze stad. Daar is Gouda Positief mordicus op tegen.

Dat er een groeiend verkeersaanbod is in Gouda en dat voor de afwikkeling daarvan goede maatregelen moeten worden genomen daar zijn wij het van harte mee eens. Maar bij alle maatregelen moet duidelijk zijn welk probleem daarmee wordt opgelost. En alleen het probleem verplaatsen naar andere wegen is dan echt onvoldoende. Bijvoorbeeld het extra belasten van de Goudse Houtsingel zonder extra maatregelen is onzorgvuldig: daar is nu al sprake van een gevaarlijke situatie die om dringende maatregelen vraagt zoals tijdelijke drempels. In een goed plan gaat het ons juist om echte duurzame oplossingen.

Ook is het verkeerscirculatieplan van het college inhoudelijk niet goed doordacht. Wij hebben vragen over de bereikbaarheid van winkels en bedrijven in de binnenstad, bijvoorbeeld voor het bevoorraden en bijvoorbeeld om loodgieters aan huis te kunnen laten komen, waar geen aandacht in het plan voor is. Een slechtere bereikbaarheid van de binnenstad kan ook negatief uitpakken voor de positie van winkeliers die mogelijk daardoor gedwongen zijn om uit de binnenstad te verdwijnen. Gouda Positief wil dat voorkomen. Alle risico’s van de beoogde maatregelen zijn niet goed doordacht en daarmee is het plan wat er ligt naar onze mening volstrekt onvoldoende.

Onze oproep: geacht college, maak een nieuw plan maar nu samen MET inwoners en ondernemers.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl