Weekblad deGouda digitaal

Verkeersexamen voor scholieren in Gouda

Gouda – Op donderdag 24 en vrijdag 25 mei worden in Gouda weer de praktische verkeersexamens gehouden voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen. Vanmorgen startte de eerste groep leerlingen vanaf het parkeerterrein van De Driestar.

Ruim 900 leerlingen van vrijwel alle Goudse basisscholen doen dit jaar mee aan deze belangrijke praktijktest. Verkeerswethouder Hilde Niezen: “Fietsende kinderen op deze leeftijd zijn een kwetsbare groep verkeersdeelnemers. Het praktisch verkeersexamen maakt ze meer bewust van de gevaren en geeft ze handreikingen voor veiliger verkeersdeelname. Dat is de grote meerwaarde van deze verkeerstest.”

Het verkeersexamen wordt georganiseerd door vrijwillig extern projectleidster Sandra Diks, pabostudenten van de Driestar in samenwerking met het ID-college Gouda en de gemeente Gouda. Het verkeersexamen bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel. De kinderen worden bij het theoretisch deel getest op hun kennis van de verkeersregels en -borden. Bij het praktisch verkeersexamen fietsen de kinderen langs een vooraf uitgestippelde route. Observanten (ouders en vrijwilligers) beoordelen de kinderen bij diverse controleposten op hun verkeersgedrag en -inzicht. Als dit met succes gedaan wordt ontvangen ze hun verkeersdiploma.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl