Weekblad deGouda digitaal

Verkeersplan krijgt nieuwe ronde van inspraak

Gouda – Het gewraakte Verkeerscirculatieplan (VCP) krijgt een uitgebreide nieuwe ronde van inspraak. Het plan daarvoor heeft wethouder Hilde Niezen vandaag bekend gemaakt. Het traject zal bestaan uit een dubbele procedure: een voor bewoners en maatschappij en een voor de ondernemers. Ook is er overleg met de hulpdiensten. Het huidige plan blijft het uitgangspunt, maar de wethouder heeft beloofd om stappen terug te zetten als dat nodig blijkt.

Om meer afstemming te krijgen met de stad wordt een denktank opgericht. Daarin nemen maatschappelijke groepen plaats: wijkteams, organisaties zoals het ziekenhuid en scholen, de fietsersbond, en Goudse stichtingen. Los van deze groep wordt ook een traject georganiseerd voor ondernemers, waarin plek is voor ondernemersclubs als Gouda Onderneemt en het SOG. Het is de bedoeling dat ideeën uit beide groepen aan het einde worden samengevoegd in het vernieuwde plan.

Alles ligt open
In het verkeersplan waren aanvankelijk drie scenario’s opgesteld, waarvan er één werd uitgewerkt. Die scenario’s liggen nu weer open, belooft Niezen: “Er kunnen ook weer andere bijkomen”.

Gevraagd of zij spijt had dat het vorige plan te snel is gepresenteerd verwijst de wethouder naar de grote lijst met verkeersknelpunten: “Het is altijd goed om terug te kijken of je het fout hebt gedaan, maar we hebben het snel gedaan vanwege de dringende verkeersmaatregelen”. Die lijst met knelpunten moeten nu in een los programma versneld worden aangepakt, zodat ze niet blijven liggen tot het VCP klaar is. Het is de bedoeling dat het nieuwe verkeersplan na de zomer van 2020 kan worden gepresenteerd.  

In oktober maakte wij een video over een nieuwe route

Verkeersplan zal voor problemen zorgen

Het verkeersplan in Gouda is niet erg handig volgens ons. In deze video rijden wij van het centrum naar de Karnemelksloot op de oude en de nieuwe manier.

Geplaatst door Weekblad de Gouda op Maandag 28 oktober 2019

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl