Weekblad deGouda digitaal

Verkoop PWA Kazerne rond

Gouda – De Goudse PWA Kazerne is verkocht. Dat meldde de gemeente Gouda woensdag in een bericht aan de gemeenteraad. De herontwikkeling van het verlaten kazernegebouw leidde eerder nog tot veel onrust in de wijk, omdat gesproken werd over de vestiging van een moskee of een asielzoekerscentrum. Nadat beide projecten werden afgeschoten is er een uitgebreide inspraak geweest in de wijk. Met die randvoorwaarden in de hand is men gekomen tot de huidige twee kopers.

Het gaat om de combinatie Open Development BV (Amsterdam) en Vink Bouw BV (Nieuwkoop). Op 22 april was het zover en bracht het Rijksvastgoedbedrijf de mededeling uit dat de verkoop rond was. Begin mei hoorden ook de bewonersverenigingen van de aankoop. Het is nu aan de kopers om invulling te geven aan de randvoorwaarden die uit de wijk zijn overgenomen.

Veel vragen
Er leven nog veel vragen rond die invulling. Zo is de gemeente benieuwd hoe het woonprogramma eruit komt te zien en of er ruimte genoeg is voor de 15% groen die zij bij ieder bouwproject eist. Ook de parkeerruimte, de ontsluiting (verkeer) en de manier waarop rekening wordt gehouden met de randvoorwaarden uit de wijk, zijn voor de gemeente Gouda belangrijk. Er is nog niets te zeggen over het vervolg van het proces, zo schrijft zij. Maar de gemeenteraad en de bewonersverenigingen worden nauw op de hoogte gehouden.

Op dit moment is de PWA kazerne in gebruik als school. Dit zal in ieder geval tot de zomer van 2022 zo blijven.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl