Weekblad deGouda digitaal

Verplichte vuurwerkvrije zones in Gouda

Gouda gaat dit jaar voor het eerst verplichte vuurwerkvrije zones instellen. Als het aan het gemeentebestuur ligt wordt de regeling met vrijwillige zones op die manier uitgebreid. Het College van B&W doet dit voorstel op verzoek van de gemeenteraad. Volgens B&W zou het gaan om parken, natuurgebieden en gebieden rondom een aantal dierenorganisaties.

Burgemeester Verhoeve schrijft in het besluit dat het de afgelopen jaren best goed gaat tijdens de Goudse jaarwisseling. Hij stelt ook vast dat de maatschappelijke discussie over vuurwerk is toegenomen. Op 24 juni dit jaar werd al een voorzet voor het besluit gedaan in de gemeenteraad. Naast de verplichte zones blijft het mogelijk om een vrijwillige vuurwerkvrije zone aan te vragen.

Experiment
Gouda begon in 2018 met een experiment voor een vuurwerkvrije zone rond de Goudse Manege en het dierenpension aan de Bloemendaalseweg. Vorig jaar konden voor het eerst vuurwerkvrije zones worden aangevraagd door bewoners. Het ging toen om een twaalftal gebieden, waaronder de Geluidswal, de Groenheuvel en natuurgebieden als de Goudse Hout, de natuur rond Sportvereniging Donk en het Steinse groen.

Het is nog onbekend welke gebieden dit jaar voor het vuurwerkverbod in aanmerking komen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl