Weekblad deGouda digitaal

Verruiming koopzondagen in Gouda

#Gouda verruimt vanaf 1 oktober het bestaande koopzondagenbeleid. De categorieën ‘supermarkt’ en ‘dagverse producten’ vervallen en worden vervangen door de brede categorie ‘dagelijkse verzorging’. Hierdoor is het nu voor meer winkeliers mogelijk op koopzondag open te zijn. Deze verruiming sluit aan bij het nieuwe coalitieakkoord van het college. Daarnaast heeft het college 9, 16 en 23 november als koopzondag aangewezen in het kader van de Landelijke Sinterklaasintocht.

Nieuwe brede categorie
Het college heeft op 10 september 2013 de koopzondagenregeling voor Gouda vastgesteld. Deze regeling blijft nog van kracht. De enige wijzing op de eerdere regeling is dat de categorieën supermarkt en dagverse producten is vervangen door de Locatus-categorie dagelijkse verzorging. Hierdoor mogen nu nog meer ondernemers elke zondag open. Deze verruiming is vrijwillig en het is aan ondernemers zelf of zij van deze nieuwe mogelijkheid gebruik willen maken.

Onder dagelijkse verzorging vallen de volgende branches: Apotheek, Bakker, Chocola, Delicatessen, Drogist, Groente/Fruit, Haarproducten, Kaas, Koffie/Thee, Minisuper, Nachtwinkel, Noten, Parfumerie, Poelier, Reform, Slagerij, Slijter, Supermarkt, Tabak speciaalzaak, Tabak/Lectuur, Toko, Vis, Vlaaien, Wijnwinkel en Zoetwaren.

In de huidige bestuursperiode zal gevolgd worden hoe deze verruiming zich ontwikkelt en wat de behoeftes van de ondernemers en consumenten dan zijn. Op basis hiervan zal bezien worden of een verdere liberalisering van de koopzondagen in Gouda wenselijk en mogelijk is. De gemeenteraad zal bij deze afwegingen betrokken worden en er zal een brede discussie plaatsvinden.

Sinterklaasintocht; extra koopzondagen
Dit jaar mag Gouda de landelijke Sinterklaasintocht organiseren. De intocht is op 15 november. In de periode rond 15 november worden veel extra activiteiten georganiseerd, ook op zondag, om meer publiek naar de stad te trekken. Winkelopenstelling op zondag zal daaraan bijdragen. Daarom zijn 9, 16 en 23 november 2014 aangewezen als extra koopzondagen, zodat in de maanden november en december alle winkels op zondag open mogen.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl