Weekblad deGouda digitaal

Vier de winter met “winterdingen”

Het is dit jaar niet zo moeilijk om je te realiseren dat we de officiële ingangsdatum van de winter naderen. Het al verdraaid koud aan het worden. Het zonnebruin van je huid is nauwelijks nog te zien of warm afgedekt en regelmatig komt kippenvel daarvoor in de plaats. Gelukkig zijn er vele “winterdingen” die ook dit jaargetijde aangenaam en vol beleving kunnen maken. Ineens zijn warme mutsen populair om je hoofd tegen de gure wind te beschermen en voor binnenshuis kunnen de aanbiedingen voor feestkleding je niet ontgaan. Gouwenaren zijn niet altijd zo voor “opsmuk” maar in de feestelijke maand december gaan we graag op chique.

Waarschijnlijk wordt in december het meest geproost
Is Sinterklaasavond goed voor een borrel, al is het voor de goedheiligman zelf, rond en tijdens de Kerstdagen wordt met grote regelmaat een heerlijke fles wijn ontkurkt en de jaarwisseling is helemaal het moment voor knallende champagne. Weet je, in december is het begrip “knus” ineens weer helemaal hot. Zelfs smartphones delven regelmatig het onderspit tegen gezelschapspelen, puzzels en damborden.

Zakken zijn ook winterdingen
Wellicht sta je daar nooit bij stil, maar het begint al bij Sinterklaas. Het aantal zakken dat de ronde gaat is ontelbaar. Wat steeds meer in komt zijn Goody Bags als geschenk of zo maar als verrassing. Dus ook hier gewoon een kwestie van zakken vullen. Als het koud is loop je al gauw met je handen in je zakken en op weg naar huis neem je voor je kroost of je vrienden een zak patat mee. Alleen de zak van Zwarte Piet (oei!) doet geen dienst meer bij de terugreis naar Spanje. Dat bleek te bedreigend voor de stoute kinderzieltjes. En is de Sint maar net vertrokken, komt een Kerstman met zakkenvol op zijn door rendieren getrokken slede. En wat zit daarin? Eigenlijk teveel om op te noemen maar hij is een vrouwenversierder met o.a. week makende parfums, huid strelende body lotions, kuif fixerende gels, geurkaarsen en oogstrelende lingerie.

Winterdingen moet je soms doen!
Heb je het idee dat je d’r ballen verstand van hebt? Koop ze dan voor in de kerstboom. Maar weet je ook “van wanten?” Gewoon kopen en weg zijn je koude vingers. En als bij jou nog steeds geen (december) lampje gaat branden, neem dan eens van die leuke led-kaarsjes mee naar huis. In de wintermaanden moet je niet staan koukleumen maar doorpakken. Doe eens wat anders en neem hart en mond verwarmende Mediterrane snacks mee naar huis. Hou je niet van speculeren? Geen schande maar koop dan wel een alternatief; heerlijke speculaas. Je verdient er niets mee maar wel de dankbaarheid van je winterse lotgenoten.

Gezelligheid is troef bij winterdingen
Donkere dagen vragen om kaarsen en die geven behalve sfeervol licht ook nog een korting op je stroomverbruik. Bovendien blijken mensen om je heen bij kaarslicht nog veel mooier. Fijne opsteker dus. “Knus” is tijdens de winterdagen even geen ouderwets begrip. Pantoffels tegen koude voeten in plaats van high heels verwarmen je tot aan je brains zodat die helemaal openstaan voor dat spannende boek dat je gekregen hebt. Tot slot een tip als je niet weet wat je je geliefde wilt geven. Warme woorden zijn als een juweeltje en ben je niet zo’n spraakmakende charmeur, koop er dan gewoon een.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl