Weekblad deGouda digitaal

Volgende stap naar klimaatbestendiger kinderboerderij

Gouda – Met de aanplant van twee fruitbomen tegen de gevel van de varkensstal is op maandag 17 oktober de volgende stap gezet naar een klimaatbestendiger kinderboerderij de Goudse Hofsteden.

Tijdens de themamiddag water en bodem werden deze samen met kinderen aangeplant. Het groen van het blad zorgt voor koelte in de zomer en verdamping van water uit de bodem. En aan deze gevelbeplanting, bestaande uit fruitbomen, groeien ook nog eens appeltjes.

Deze middag waren veel van de partners van de Goudse Hofsteden aanwezig, die samenwerken om te komen tot een klimaatbestendige en waterbewuste kinderboerderij. De kinderboerderij heeft hierin een voorbeeldfunctie naar de bezoekers. Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), het ministerie, hoveniers Willemstein en Groenling, Weerclub Gouda en Intratuin Zuidplas kwamen hiervoor bijeen. Deze laatste nam de opstelling met de regentonnen en levering van de fruitbomen voor haar rekening.

Kleurwedstrijd
Kinderen kunnen tot en met 20 november meedoen aan een kleurwedstrijd, die onderdeel uitmaakt van de campagne ‘Alle kinderboerderijen klimaatbestendig en waterbewust’. Deze kleurplaat is op te halen op de kinderboerderij of te downloaden via de website www.kinderboerderijgouda.nl.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl