Weekblad deGouda digitaal

Volleybalwedstrijd in Swanla weer mogelijk

Het vochtprobleem dat zich afgelopen zaterdag tijdens de volleybalwedstrijd voordeed in de sporthal van Dorpshuis Swanla is meteen door de gemeente aangepakt. Daardoor kan de thuiswedstrijd ZVH-1 op zaterdag 19 oktober aanstaande gewoon doorgaan. De verwarming in de sporthal is per direct tijdelijk op een hogere temperatuur ingesteld en er zijn 4 condensatiedroger units geplaatst. “ZVH zit weer in de eredivisie en daar zijn we met alle supporters van de club trots op dat willen we natuurlijk als gemeente waar mogelijk faciliteren. Ik hoop daar zaterdagavond als wethouder sport ook zelf getuige van te zijn”, aldus wethouder Jan Verbeek.

Zaterdag 12 oktober jl. vond de eerste wedstrijd van de mannen van RECO ZVH Heren 1 plaats in Swanla te Zevenhuizen. Vorig jaar speelden de mannen in de Topdivisie, maar door rechtstreekse promotie komt het team nu uit in de Eredivisie; het hoogste niveau op volleybalgebied in Nederland. In een sfeervol, afgeladen zaal begon om 19.30 uur de wedstrijd. Helaas moest de arbitrage, na enig overleg, in de tweede set de beslissing nemen om de wedstrijd te staken door condensvorming op de vloer. Door deze condensvorming was de vloer vochtig en glad, waardoor de kans op blessures volgens de arbiters te groot was.

Definitieve oplossing moet duurzaam zijn
Wethouder Jan Verbeek heeft nadat de wedstrijd zaterdag halverwege werd gestaakt, direct na het weekend geschakeld met de voorzitter van de vereniging, met Swanla en advies ingewonnen bij de behandelende ambtenaren. De kosten van de ingezette maatregelen zijn voor rekening van de gemeente en worden nu gedekt uit lopende budgetten voor de korte termijn. De wethouder heeft een raadsvoorstel aangekondigd voor de lange termijnmaatregelen. Verbeek: “Als wethouder duurzaamheid wil ik uiteraard dat deze maatregel zo kort mogelijk noodzakelijk zal zijn en dat we zo snel mogelijk aan een definitieve en duurzame oplossing kunnen beginnen.” Joke Scheffers-Veerman, voorzitter van ZVH: “Er wordt momenteel hard gewerkt door alle partijen om het vochtprobleem op te lossen en zaterdag een normale wedstrijddag te organiseren. De wedstrijd van RECO ZVH Heren 1 tegen het Talentteam uit Papendal start om 19.30 uur. Graag zien wij u zaterdag a.s. in de sporthal.”

Achtergrond
De gemeente Zuidplas is eigenaar van de sporthal. De exploitatie is een verantwoordelijkheid van stichting Dorpshuis Swanla en daarmee ook de verhuur aan verenigingen, waaronder de volleybalvereniging ZVH. Ondanks dat de hal in Swanla eigenlijk niet hoog genoeg is voor eredivisievolleybal, wordt de sport hier toch beoefend vanwege dispensatie van de Volleybalbond. De gemeente Zuidplas werkt aan een nieuwe sportvisie. Hierin zal het gesprek over breedtesport, topsport én de specifieke eisen die gelden voor topsportlocaties ook aandacht krijgen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl