Weekblad deGouda digitaal

Volop activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 5e week van de zomervakantie

Gouda – In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Op zaterdag zijn we helaas nog gesloten. Ook kunnen kinderen dagelijks komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden, voor een aantal activiteiten geldt wel, vol = vol. Thuis gaan eten is niet nodig, op de boerderij kan ook gegeten worden, vers belegde broodjes,  pannenkoeken, poffertjes en veel meer.

Dagelijks
Klompenspeurtocht, iedere dag kunnen kinderen meedoen met de klompenspeurtocht. Met een antwoordvel gaan ze speuren naar klompen en naar de juiste antwoorden. Deelname € 1,50. Aan het einde ontvangen de kinderen iets lekkers en kunnen ze hun antwoord inleveren. 1x per week wordt uit de deelnemende kinderen een prijswinnaar getrokken, hij of zijn ontvangt een van onze leuke pluche dieren.

Op maandag 17 aug  kunnen kinderen tussen 11.00 – 12.30 uur cupcakejes versieren en lekker opeten. Bijdrage € 1.75.

’s Middags workshop vlinders
Tijdens deze activiteit kunnen kinderen kiezen uit verschillende materialen, bijvoorbeeld een vlinder van keramiek, een houten vlinder die opgehangen kan worden, een waxinelichtje in de vorm van een vlinder of timmer  een vlinderkast in elkaar. We werken met verschillende materialen, verf, foam, verf en wiebeloogjes. Prijzen afhankelijk van het gekozen voorwerp vanaf € 3,00 tot € 7,95.

Dinsdag 18 augustus  Fotolijstje met schelpen  
Versier een fotolijstje voor (bijvoorbeeld) je mooiste vakantiefoto, foto van je huisdier of je lievelingsdier op de kinderboerderij! De materialen die kinderen kunnen gebruiken zijn: schelpen, zand, wiebeloogjes en foam klei. De bijdrage is € 5,95 inclusief ranja en iets lekkers . Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene
De workshop wordt gegeven in 3 tijdsblokken: 11.00 – 12.00, 12.30 – 13.30, en 14.00 – 15.00 uur.  Per tijdsblok kunnen 6 families deelnemen  De bijdrage in de kosten is € 5,95 inclusief ranja en iets lekkers.

Woensdag 19 augustus  Bingo
Kinderen kunnen tussen 11.00-12.00 uur dierenbingo komen spelen en leuke prijsjes winnen. Voor ieder kind is een troostprijsje. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Boerderijspellen in de wei
In de boomgaard staan tussen 13.00 – 15.30 uur spellen als klompgooien, cricket, geit melk en lassowerpen klaar. Ouders begeleiden de kinderen, aanwijzingen worden gegeven door een van onze medewerkers.  Na afloop krijgen kinderen iets lekkers. Bijdrage € 1,50.

Donderdag 20 augustus  Dreumesochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dierenknuffelen en ‘meehelpen’. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,50. Er kunnen max 12 kinderen deelnemen. 1 ouder/ begeleider per kind.

Vrijdag 21 augustus ’s Middags Workshop Foamklei
Leuke knutselactiviteit tussen 13.00-15.30 uur waarbij gewerkt wordt met foamklei,  vandaag kunnen kinderen kiezen uit verschillende figuren/ dieren die met het strand te maken hebben, krabben, zeepaardjes en vuurtorens maar ook uit prinsessen, ridders unicorns en dinosaurussen! Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Voor alle activiteiten geldt:
Kinderen onder de zes jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een ouder of verzorger. Kinderen kunnen tot een dag van te voren opgegeven worden. Voor een aantal activiteiten is er beperkt plek. Op de dag zelf meedoen? Bel even of er nog plek is.

In verband met het coronavirus gelden er een aantal maatregelen op de kinderboerderij, zo is de ingang verplaatst naar de zij ingang aan het kikkerpad en de uitgang is bij de normale ingang. De andere maatregelen zijn terug te vinden op de website.

Voor meer informatie en opgeven:
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
0182-514219/ sandra@kinderboerderijgouda.nl www.kinderboerderijgouda.nl

Door kinderboerderij de Goudse Hofsteden

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl