Weekblad deGouda digitaal

Volop activiteiten op de kinderboerderij tijdens de kerstvakantie

Gouda – In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Nieuwjaarsdag zijn we gesloten. Dagelijks kunnen kinderen in de kantine komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Op de boerderij kan er ook gegeten worden, in de Deel of op het terras; o.a. verse broodjes, lekkere pannenkoeken, poffertjes en uiteraard heerlijke erwtensoep!

De jaarlijkse kerststal is iedere dag te bewonderen met daarin houten poppen die het kerstverhaal uitbeelden. Uiteraard ontbreken de kerstezel, schaapjes en andere dieren niet in deze stal. Op het erf is een kerstballenspeurtocht uitgezet.

Maandag 30 december Dreumes- en Peuterochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dieren knuffelen en ‘meehelpen’. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje.

Middags, workshop Kraskunst!
Vanmiddag kunnen kinderen krassen tussen 12.00 – 15.00 uur. Kinderen kunnen kiezen uit verschillende ontwerpen, ze kunnen een  mooie nieuwjaarskaart maken voor  opa, oma of buurvrouw of  iets leuks voor zichzelf. Bijvoorbeeld een armbandje, magneet met boerderijdier of eenhoorn of een rendierhanger. Er valt genoeg te kiezen!

Donderdag 2 januari wordt er ’s ochtends een Ponyochtend georganiseerd tussen 10.30 – 12.30 uur. Kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke ponyknutsel, en een ponycupcakje! Je maakt ook een leuke quiz, welke pony/ezel past het beste bij jou? Vanaf 4 jaar.

Vrijdag 3 januari Workshop 3D sneeuwpop
Vandaag kunnen kinderen tussen 11.00 – 15.00 uur een 3D sneeuwpop van hout maken. Ze gaan aan de slag met verf, wiebeloogjes, stof, sneeuw en glitters en versieren hiermee de houten sneeuwpop. Knutselplezier verzekerd!

Voor alle activiteiten geldt dat er tot een dag van te voren opgegeven kan worden. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Voor meer informatie, opgeven en bijdrages:

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
0182-514219/ sandra@kinderboerderijgouda.nl www.kinderboerderijgouda.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl