Weekblad deGouda digitaal

Volop activiteiten op de kinderboerderij tijdens de voorjaarsvakantie

Gouda – In de voorjaarsvakantie worden er diverse activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Dagelijks kunnen kinderen in de kantine komen knutselen, van tasje inkleuren tot het verven van een spaarvarkentje, er is van alles mogelijk. Voor deze activiteiten is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Op de boerderij kan er ook gegeten worden in de Deel o.a. verse broodjes, lekkere pannenkoeken en  poffertjes.

Op maandag 25 februari  wordt  van 10.30 – 11.30 uur de dreumes- en peuterochtend  georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. De allerkleinste kinderen (< 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en dieren voeren onder begeleiding van een dierverzorger. Daarnaast maken ze een klein knutseltje.  De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3.50

’s Middags wordt Op Avontuur op de  Kinderboerderij georganiseerd van 14.00 uur – 16:00 uur. Tijdens deze middag kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar meehelpen met het voeren van dieren, naar binnen brengen van verschillende dieren, dieren poetsen en dieren knuffelen in de knuffelhoek, samen een leuk spel doen en knutselen in de kantine. Afsluiting met een lekkere pannenkoek! Deelname kost € 7,50.  Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Op dinsdag 26 februari  kun je meedoen aan een Creatieve Workhop met o.a. spaarpotten die NIEUW zijn in het assortiment. Tijdens deze workshop gaan kinderen aan de slag met verf maar ook vele andere materialen om de spaarpot (vlinder of tractor) of de Flying Bird te versieren! Ze kunnen werken met verf, mozaïek-, spiegel- en glittersteentjes maar ook met foamklei, wiebeloogjes, mini ijslollystokjes en rubber rondjes. Bijdrage:  voor de spaarpot(vlinder of tractor)  € 6,95. Voor de Flying Bird is € 3,95 , inclusief  iets lekkers.

Op woensdag 27 februari wordt de Ponyochtend georganiseerd tussen 10.30 – 12.00 uur. Kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke ponyknutsel,  een ponycupcakje en een quiz! Bijdrage € 7.50 incl. ranja.

‘s Middags Voorjaar! Tijdens deze activiteit zijn kinderen welkom tussen 13:00 – 15:30 uur om deel te nemen aan verschillende activiteiten; kinderen gaan een voorjaarsbakje maken en tuinkers zaaien, gezamenlijk een groot lenteschilderij maken, een vogelnestje bouwen, ze kunnen knuffelen met dieren in de knuffelhoek en meedoen aan verschillende spelletjes! Deelname kost € 3,75- (incl. ranja).

Donderdag 28 februari kunnen kinderen vanaf 14.00 uur  cupcakejes komen versieren  en natuurlijk lekker opeten hierna. Bijdrage € 1,75. Ook kunnen ze een tattoo laten zetten tussen 14.00 en 15.00 uur.

Vrijdagochtend 1 maart, vandaag kunnen kinderen meedoen aan een Workshop waarbij ze een boerderij- of jungletafereel maken. Kinderen maken gebruikt een dubbel houten paneel, die ze, als deze klaar is,  mooi kunnen gebruiken als decoratie voor hun kamer! Kinderen gaan werken met een houten paneel, verf, stiften, foamstickers, achtergrond papier en meer. Bijdrage: De bijdrage is € 5,95 inclusief ranja en iets lekkers.

’s Middags, Dierenbingo! Kinderen kunnen van 14.00 – 15.00 uur dierenbingo komen spelen en leuke prijsjes winnen. Voor iedere deelnemer die geen prijsje heeft is er een troostprijsje.

Zaterdag 2 maart Vogelhuisje timmeren en schilderen! Deze middag kunnen kinderen tussen 13.30 en 15.00 uur vogelhuisjes timmeren en beschilderen op de kinderboerderij. De vogelhuisjes kunnen thuis in de tuin worden opgehangen. Kinderen moeten zelf een hamertje meenemen en een (handige) ouder of grootouder die hen kan begeleiden bij het timmerwerk. Tijdig aanmelden wordt aanbevolen, want op is op. Deelname kost € 6,00 (incl. ranja). Nog te klein om te timmeren? Laat je dan tussen 14.00 en 15.00 uur schminken.

Zondag 3 maart Vogelhuisje timmeren en schilderen. Kinderen kunnen vandaag een vogelhuisjes timmeren en beschilderen tussen 11.00 – 15.00 uur. De vogelhuisjes kunnen thuis in de tuin worden opgehangen. Kinderen moeten zelf een hamertje meenemen en een (handige) ouder of grootouder die hen kan begeleiden bij het timmerwerk. Tijdig aanmelden wordt aanbevolen, want op is op. Deelname kost € 6,00 (incl. ranja).

Voor alle georganiseerde activiteiten geldt: Kinderen kunnen tot 1 dag voor activiteit aangemeld worden via sandra@kinderboerderijgouda.nl of telefonisch: 0182-514219.

Extra lang genieten op de kinderboerderij, in de vakantie is de kinderboerderij ook op maandag geopend! Ook voor de lunch hoeft u niet weg, in de vakantie kunt u genieten van heerlijke poffertjes en vers gebakken pannenkoeken of een kom tomatensoep met snee boerenbrood!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl