Weekblad deGouda digitaal

Vooral Molenbuurt in Goverwelle doelwit van inbrekers

Gouda – Het aantal pogingen tot inbraak is in vergelijking met 2016 gestegen met maar liefst 62 procent. Voornamelijk de Molenbuurt in Goverwelle is erg populair bij inbrekers.  Ze zijn veelal op zoek naar sieraden en contant geld.  Dat zeiden teamchefs van de politie Anouk Veenstra en Hans Blaauw vanmiddag tijdens een persgesprek.

De cijfers geven aan dat er sinds begin januari geven 107 inbraken zijn geweest in deze buurt. Dit gebeurt vaak door middel van inklimming. Bewoners sluiten de benedenverdieping netjes af, maar laten boven het raam open staan.

Van alle inbraken vindt 37 procent plaats wanneer de bewoners op vakantie zijn.  Terwijl je door kleine dingen, als een tijdschakelaar op je lampen, de kans op inbraak al kleiner kan maken, zeggen de teamchefs van de politie. Doordat  60 tot 70 procent van de inbrekers  uit de wijk komen waar zij inbreken, zijn ze weer snel terug in hun eigen omgeving.  Hierdoor is de pakkans kleiner.

CAS kaarten
Om de inbraken zoveel mogelijk tegen te gaan, is de politie van Gouda een maand geleden begonnen met het gebruik van CAS kaarten. CAS kaarten geven door middel van historische gegevens de agent een specifieker inzicht over de inbraken in de wijken. Door te berekenen wat de risicogebieden zijn, kunnen de agenten gerichter surveilleren.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl