Weekblad deGouda digitaal

Voorbereidingen intocht in Gouda in volle gang

#Gouda – Zaterdag wordt de landelijke intocht van Sinterklaas in Gouda gehouden. Nu al is de Goudse binnenstad het werkgebied geworden van de NTR. Met zicht op het schavot aan de achterkant van het oude stadhuis wordt een hoge stellage gebouwd die de camera’s uitzicht moeten bieden op de Sint. Achter de Waag is ingericht als opslagruimte en parkeerterrein voor de vele wagens van de NTR. Daar staat ook de speciale quad voor rijdende beelden. Bij de IJsselkade aan de Veerstal is over de weg een stalen poort gebouwd waar camera’s aan gehangen zullen worden om de aankomst van de Sint te filmen. Op de IJsselkade zelf wordt een podium gebouwd.
Langs de route lopen medewerkers van de NTR met draaiboeken om niets aan het toeval over te laten.
De ondernemers van de binnenstad (S.O.G.) hebben met hulp van studenten bisschops-mijters geplaatst op een rij lantaarnpalen aan de Markt. Aan andere lantaarnpalen hangen grote jute zakken en ingepakte kadootjes.
De Korte en Lange Groenendaal krijgen extra aandacht omdat daar de route van de Sint doorheen gaat. De speciale Sinterklaas-winkel aan de Korte Tiendeweg maakt overuren. Kortom, Gouda is er (bijna) klaar voor!

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl