Weekblad deGouda digitaal

Voorbereidingen ondernemersprijs 2015

#Gouda – Op maandag 12 januari 2015 vindt de uitreiking van de Ondernemersprijs Midden Holland plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang en de jury staat nu voor de taak om de negen genomineerden te benoemen.

Juryboek overhandigd
Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor het lokale ondernemersfeest al een tijdje in volle gang. Op 9 oktober jl. overhandigde de voordrachtscommissie het juryboek met daarin geschikte kandidaten aan de jury. De voordrachtscommissie kent een brede vertegenwoordiging uit het bedrijfsleven en bestaat uit Martine Goedegebuure, Rob van Willigen, Frank van Hoepen, Gerard van Erk, Ronald van Rossum, Jan Roggeveen, Marius Verboom, Marieke Kreuzen, Marco Dekker, Jacoby Klapwijk, Vera Boxhoorn, Marjolein Broos en Marieke Harteveld. Juryvoorzitter Sies Hamersma geeft aan: “ Wij zijn als jury prettig verrast door het grote aantal deelnemers aan de competitie. Het is geweldig dat zoveel regionale bedrijven de handschoen hebben opgepakt en met de ‘wedstrijd’ willen meedoen! Ook het niveau van de deelnemers is beslist hoog. Neen….. heel hoog!”

Het woord is nu aan de jury
Het werk van de voordrachtscommissie zit er nu op. De jury staat voor de zware taak om per categorie drie ondernemers te nomineren. “Het is heel prettig dat de organisator van dit unieke evenement heeft gekozen voor een indeling in drie categorieën (‘Detailhandel en Horeca’, ‘MKB’ en ‘Grootzakelijk’). Dit maakt ,ten opzichte van de vroegere competities, waarin dit onderscheid niet werd gemaakt de jurering iets gemakkelijker. Hoewel, het woord gemakkelijk is niet op zijn plaats want het wordt echt moeilijk.”

Beoordeling kandidaten
Bij de beoordeling van de voorgedragen kandidaten spelen diverse factoren een rol. Hamersma noemt een aantal steekwoorden: “Innovatie, onderscheidend in de branche, creatief, milieu vriendelijk, financieel gezond, personeelsbeleid, maatschappelijke betrokkenheid, onbesproken gedragen, enzovoort. Er mag ook worden vermeld dat wij worden ondersteund door een voortreffelijke accountant voor wat betreft de financiële kant.”

12 januari 2015
Tijdens de Ondernemersprijs worden de Ondernemers van het Jaar bekend gemaakt. Aansluitend zal de traditionele Nieuwjaarsreceptie plaatsvinden. Deze prijs is een initiatief van de ondernemersverenigingen en bedrijfkringen uit de gemeentes Gouda, Zuidplas, Waddinxveen en Vlist. Hamersma kijkt uit naar de avond: “De uitreiking van de prijs, op maandagavond 12 januari in de schitterende Goudse Schouwburg wordt het feestelijke sluitstuk van een intensief proces. Als jury kijken wij hier uiteraard reikhalzend naar uit. Een zaal vol ondernemers, bestuurders, genodigden en belangstellenden zorgt al voor een heel speciale sfeer. Verder is het natuurlijk ontzettend leuk dat de bekende televisiepersoonlijkheid Ruben Nicolai de presentatie zal gaan verzorgen. Een enthousiaste en spontane kerel die beslist een fantastische sfeer kan creëren. Het wordt gewoon een feest!”

Voor kaartreserveringen kunnen belangstellenden op de website van de organisatie terecht www.nbe.nu.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl