Weekblad deGouda digitaal

Voorbeschouwing DOVO – Jodan Boys

Gouda – Voor Jodan Boys staat a.s. zaterdag de tweede oefenwedstrijd in het tweede deel van de oefencampagne in aanloop naar het nieuwe seizoen op het programma. Nadat eind juni FC Rotterdam oost op eigen veld met 3-1 werd verslagen en begin juli derde divisionist FC Lisse (4-1) werd verslagen was Quick Boys afgelopen zaterdag te sterk op eigen veld. De derde divisionist won met ruime cijfers (5-0) nadat het al vroeg op voorsprong kwam. Vlak voor rust werd het 2-0 en na rust liep de ploeg, mede door een eigen goal van Bellahcen, uit naar 4-0. In blessuretijd werd het ook nog eens 5-0. Jodan Boys speelde toen met tien man omdat Nadir Mohandis van het veld gestuurd was na een forse overtreding.

DOVO zag eind vorig seizoen een tiental spelers vertrekken of stoppen. Daar tegenover stond de komst van een tiental nieuwe spelers  waaronder Erik van Eem (fc Lienden), Ralph Hovestad (IJsselmeervogels), Muhamed Velagic (KVK Wellen – B) en Yanninck Zeeman (Achilles ’29).

De ploeg van trainer Gert Kruys is inmiddels al vol aan de voorbereiding begonnen. De tweedejaars derdedivisionist zal ongetwijfeld de ambitie hebben om zo hoog mogelijk mee te doen in de derde divisie en misschien wel het afdwingen van promotie om zo in de tweede divisie weer de competitiewedstrijden tegen plaatsgenoot GVVV op het programma te krijgen. Daarmee zouden de twee plaatselijke derby’s rood tegen blauw weer in ere hersteld worden op het hoogste amateurniveau.

Toch zal de voorbereiding voor DOVO nog niet echt hoopgevend begonnen zijn. De eerste thuiswedstrijd tegen het naar de derde divisie gepromoveerde SteDoCo werd met 0-2 verloren. Bij tweede divisionist IJsselmeervogels werd met maarliefst 5-0 verloren en dinsdag werd met 2-1 van derde divisionist Hercules verloren. Alleen afgelopen zaterdag werd gewonnen van UNITAS. De Gorinchemse ploeg, die debuteert in de zondag Hoofdkasse (en in 2017 nog actief was in de 2e klasse) werd met een nipte 1-0 verslagen.

Jodan Boys is de oefencampagne dus goed begonnen. In een aantrekkelijke wedstrijd tegen het gelegenheidsteam fc Rotterdam oost werd het uiteindelijk (maar) 3-1. Daarna werd er eenvoudig gewonnen van derde divisionist fc Lisse (4-1). Een periode van rust volgde en gelijk stond er een mooie volgende wedstrijd op het programma. De ploeg van trainer van den IJssel ging op bezoek bij Quick Boys, dat inmiddels ook al een aantal oefenwedstrijden gespeeld had. Helaas stond er na iets meer dan 90 minuten spelen een 5-0 stand op het scorebord, een uitslag die Jodan Boys al geruime tijd niet meer geleden had. In de KNVB beker in december 2016 verloor Jodan Boys nog met 4-0 bij eredivisionist Vitesse. Het was al weer geruime tijd daarvoor dat Jodan Boys in competitieverband met grote cijfers verloor. In het seizoen 2013/2014 werd met 4-0 bij Smitshoek en fc ‘s-Gravenzande verloren . De grootste nederlaag dat seizoen was bij SteDoCo op 22 maart 2014. Jodan Boys verloor toen met 7-1 nadat het zelfs nog op een 0-1 voorsprong kwam. Apart was dat seizoen dan weer wel dat de thuiswedstrijden tegen fc ‘s-Gravenzande en SteDoCo met 3-0 werden gewonnen.

De ploegen die komende zaterdag tegenover elkaar staan zijn ook geen onbekenden van elkaar. Diverse malen nam Jodan Boys het al op tegen DOVO in de Hoofdklasse. Jodan Boys debuteerde overigens op het Hoofdklasse niveau tegen de Veenendaalse ploeg op 6 september 2008. Toen werde het na een 2-0 voorsprong voor DOVO uiteindelijk 2-2 dankzij 2 goals van Kees Graafland. Later dat seizoen won Jodan Boys thuis met 6-0, het seizoen daarop won Jodan Boys thuis met 2-0 en speelde het uit met 1-1 gelijk. In 2014/2015 kwamen beide ploegen elkaar pas weer tegen. Thuis won DOVO met 2-0 en Jodan Boys met 3-0 en dat was dan ook meteen de laatste ontmoeting tussen beide ploegen. Kortom Jodan Boys verloor 1 keer van DOVO, speelde 2 keer gelijk en was 3 keer te sterk voor de huidig derde divisionist.

De wedstrijd van zaterdag op sportpark Panhuis in Veenendaal begint om 14:30.

Bron: www.jodanboyssupporter.nl

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl