Weekblad deGouda digitaal

Voorjaarsconcert in Sint Janskerk te Gouda

Gouda – Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van hun nieuwe dirigent Jaap Kramer en het Chr Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem onder leiding van Martin Mans geven op zaterdag 16 maart een concert in de Sint Janskerk te Gouda. Verder werken mee Jan Lenselink op vleugel en Wim de Penning op synthesizer.

Het Rijssens Mannenkoor heeft in 2017 groots het 90-jarig jubileum gevierd, onder andere met een concertreis naar Wenen. Het koor timmert zowel nationaal als internationaal flink aan de weg. Naast Wenen heeft het koor al in verschillende grote internationale steden concerten gegeven, onder andere in Londen (St Pauls Cathedral en Windsor Castle van Koningin Elisabeth) en in het Europees Parlement in Brussel. Dit laatste concert was op uitnodiging van CDA-parlementariër Mw. Annie Schreier-Pierik, tevens beschermvrouwe van het koor. Het mannenkoor telt bijna 140 leden, waaronder veel jonge enthousiaste zangers. Gemiddeld geeft het koor ongeveer 12 concerten per jaar; een duidelijk eigen sound, gekoppeld aan een zeer gevarieerd repertoire maakt dat het koor zich bij de concerten mag verheugen op een grote publieke belangstelling. Dirigent Jaap Kramer weet zijn koor door zijn bezielende leiding elke keer weer opnieuw te stimuleren tot bijzondere prestaties.

Ook het Chr Mannenkoor De Gouwestem geniet een grote bekendheid. Dit koor bestaat al bijna 40 jaar, en staat al meer dan 25 jaar onder leiding van dirigent Martin Mans. De Gouwestem is het grootste mannenkoor van Nederland en heeft sinds begin dit jaar meer dan 200 leden. Het repertoire bestaat uit bekende geestelijke muziek, maar ook de zwaardere klassieke nummers en negro spirituals behoren tot het repertoire. Jaarlijks worden ca 15 concerten gegeven, o.a. in de Doelen in Rotterdam, het Concertgebouw in Amsterdam en dit jaar ook op een wel heel bijzondere locatie, het Dolfinarium. Dirigent Martin Mans behoeft nauwelijks introductie: jaarlijks geeft hij meer dan 200 concerten over de hele wereld, zowel als dirigent maar ook als begeleider van diverse koren. Hij is dirigent van meerdere koren. Bij de Gouwestem vormt hij samen met een aantal leden The Martin Mans Formation. Ook deze formatie geeft verschillende concerten, al dan niet samen met de Gouwestem.

De muzikale begeleiders deze avond zijn Jan Lenselink en Wim de Penning. Lenselink staat alom bekend om zijn virtuoze spel, dat het concert een extra dimensie geeft. Wim de Penning is een veelzijdig musicus: hij is dirigent van een viertal koren en daarnaast treedt hij ook vaak op als koorbegeleider op orgel, piano, en synthesizer. Tevens zullen ook de beide dirigenten nog het orgel bespelen. Redenen genoeg voor de echte muziekliefhebbers om dit concert van deze twee mannenkoren niet te willen missen.

Het concert begint om 19.30 uur, de deuren van de kerk gaan open om 19.00 uur.

Kaarten voor dit concert kosten EUR 15,– en zijn te verkrijgen aan de kassa van de kerk.

In de voorverkoop kosten de kaarten EUR 12,-. Voorverkoopadressen zijn: Chr Boekhandel Smit, Korte Tiendeweg 19 te Gouda (telefoon: 0182-516613), Chr Boekhandel ’t Lichtpunt, Kerkstraat 15 te Bodegraven (telefoon: 0172-610161), Sonneveld Kantoorboekhandel, Kon. Wilhelminaplein 5 te Waddinxveen (telefoon 0182-613061) en de Sint Janskerk, Achter de Kerk 16 te Gouda (telefoon 0182-512684).

Ook kunt u kaarten online bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl of www.degouwestem.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl