Weekblad deGouda digitaal

Voorleesontbijt als aftrap van de Nationale Voorleesdagen

Gouda – Bibliotheek Gouda opende op woensdag 27 januari de Nationale Voorleesdagen met een Voorleesontbijt in de Kinderbibliotheken en de Stadsbibliotheek.

Tijdens het Voorleesontbijt kregen de kinderen een verhaal te horen uit het Prentenboek van het Jaar ‘We hebben er een geitje bij!’ van Marjet Huiberts. Met de Voorleesdagen is er extra aandacht vanuit bibliotheken, kinderopvang en scholen voor het voorlezen van kinderen die zelf nog niet (voldoende) kunnen lezen.

Nationale Voorleesdagen

De Voorleesdagen zijn in Gouda al volop gestart met groepsbezoeken vanuit de bibliotheek op de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Kinderen kunnen zoals altijd gratis lid worden van de bibliotheek, maar ontvangen tijdens de Voorleesdagen bij inschrijving een vingerpoppetje van het geitje cadeau. Deze actie geldt voor kinderen tot en met zes jaar, zolang de voorraad strekt. De landelijke Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 27 januari tot en met 6 februari. Op de woensdagmiddagen zal er in alle Kinderbibliotheken en de Stadsbibliotheek worden voorgelezen door vrijwilligers van de VoorleesExpress. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekgouda.nl.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl