Weekblad deGouda digitaal

Voortdurend experimenteren voor een topburger

Gouda – Inmiddels zijn ze bijna een maand open: American Shack is de nieuwste hotspot aan de Markt voor een burger, een hotdog, een patatje met cheddar en bacon of een lekkere Cherry Coke. Ik praat met eigenaar Rodney en zijn dochter Jody. Samen met broer Dion -die er vandaag niet bij is- zijn zij de ‘musketiers’ achter al het lekkers dat hier over de toonbank gaat.

Terug naar het begin van dit alles! Rodney herinnert zich vooral dat de schoolbanken niet aan hem besteed waren. ‘Ik had meerdere baantjes tegelijk: ik was monteur, werkte als glazenwasser in het bedrijf van mijn vader en ik stond achter de bar. School was niks voor mij: ik maakte mijn toets Frans in het Engels en ik spijbelde regelmatig om ramen te gaan lappen.’ In 2002 opende hij een café en er volgden meerdere eigen ondernemingen, allemaal in de horeca. Na de verkoop van zijn laatste eigen zaak, een goedlopend cafetaria in Haastrecht, nam hij de tijd zich te bezinnen op een nieuw concept, waarvoor hij de inspiratie opdeed in Amerika: een uitgebreid aanbod aan fastfood, maar wel van hoog niveau. ‘Op onze kaart hebben we zo veel mogelijk ‘hardlopers’ van andere ketens verzameld. We willen kwalitatief hoogstaande kip-, vega- en hamburgers maken en we experimenteren voortdurend om onze receptuur te blijven verbeteren.’ Ze zijn dan ook enorm trots op de lovende reacties op Facebook. Rodney: ‘Een gezin vond onze chicken strips lekkerder dan die van KFC en een andere klant noemde ons beter dan Five Guys. Daar doe je het toch voor?’

Dochter Jody groeide op in deze horecawereld. Al jong sprong ze bij in het cafetaria en vandaag, op haar 21ste, draait ze volop mee in de ‘Shack’ aan de Markt. Als jong meisje kon ze zelf uren met vriendinnen zitten kletsen aan het raam bij de McDonalds: lekker mensen kijken. Jody: ‘Ik houd van het fastfood-concept: je ziet veel mensen voorbij komen, het tempo ligt hoog.’ En de toekomst? ‘Als dit concept helemaal staat, begint het broeden op een nieuw idee misschien wel weer, maar nu willen we hier een succes van maken.’

Op dit moment is de zaak alleen beneden geopend, maar er wordt volop getimmerd, gestuct en geverfd om straks ook mensen te kunnen ontvangen op de eerste verdieping. Een ‘sneak preview’ bovenaan de trap toont enorme ramen en hoge plafonds; een prachtig plekje om van je burger te genieten. Ook het terras is een ‘project in uitvoering’: komende zomer kunnen klanten buiten aan de Markt wat eten of drinken. Ergens in december hopen ze ook maaltijden te kunnen gaan bezorgen, kortom: er is nog genoeg te ontwikkelen, groeien en experimenteren.

Hoe verloopt de samenwerking, zo samen op de werkvloer? Jody: ‘Af en toe zijn we het niet met elkaar eens, maar dat is goed te overzien, hoor. Ik vind het vooral fijn dat mijn vader me de kans geeft te groeien… Hij heeft altijd vertrouwen in me gehad.’ Rodney: ‘Jody is heel hands-on en pro-actief. Ze zeurt niet, ook niet bij werkweken van zes dagen. Daar ben ik trots op.’ Zijn ogen glimmen een beetje. Een fastfood-familiebedrijf met bergen ervaring en een mooi idee: ik denk dat ik morgen Amerikaans eet.

De American Shack zoekt personeel. Interesse om ‘team Shack’ te komen versterken? Loop even binnen voor meer info! American Shack, Markt 17, Gouda.     

Rodney en Jody

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTV



Volg ons op



Contact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl