Weekblad deGouda digitaal

Vooruit met de geit!

Het is al nu twee maanden geleden dat we met z’n allen naar de stembus gingen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vlot na de uitslag kwam de mededeling dat de partijen D66, PvdA CU, GL en CDA wel een coalitie onderzoek willen uitvoeren. Sindsdien is het doodstil in de Goudse politiek. Er bekruipt mij een gevoel van Den Haagje spelen. Even heel belangrijk en serieus doen en vooral geheimzinnig, maar dan in een lokale variant. Want laten we eerlijk zijn zoveel kan de lokale politiek nu ook weer niet zelf beslissen. De meest taken en daaraan gekoppelde keuzes worden vastgelegd door Den Haag en het budget wat daarbij hoort trouwens ook. Gouda voert de werkzaamheden vervolgens uit.

Die onderwepren waar de lokale politiek wel een rol in kan spelen beantwoorden bieden niet zoveel keuze mogelijkheden in de oplossingsrichting. Zo hebben we het parkeerbeleid, het is algemeen bekend dat gratis parkeren beter is voor de lokale economie en binnenstad bezoeken, dus vroeg of laat valt ook in Gouda het kwartje wel. Afvalbeleid dan, over twee jaar is nascheiden goedkoper, beter en millieu vriendelijker dan vooraf scheiden zoals we nu allemaal aan het leren zijn (zie hiervoor ook mijn eerdere blog over dit onderwerp). Heien in de oude binnenstad moet je niet meer doen, boren is nu de norm. Het is natuurlijk ook evident dat iedereen een extra hogeschool in Gouda wil hebben.

Ik vrees overigens dat deze zaken niet in het coalitieakkoord worden genoemd. Nee het wordt vast een verhaal over transparantie, meer en beter luisteren naar de burgers en leuke dingen doen. Zoals Gouda 750 jaar. Want daar werd toch het meeste over gesproken tijdens de debatten op GoudaFM. Hoe men de onderwijshuisvesting voor onze kinderen gaat aanpakken? Ik ben reuze benieuwd. Maar kun je daarover politiek van mening verschillen?

De meeste onderwerpen voor de komende 4 jaar laten zich niet voorspellen in een coalitieakkoord maar melden zich onverwacht aan de poort. Op dat moment is zorgvuldige politiek gewenst waarbij men goed de feiten laat spreken. Dus vooruit met de 🐐  en stop met fantaseren en ga aan de slag als je denkt dat deze coalitie goed is voor Gouda. Of kap er mee als het niet goed voelt. Maar verstoppertje spelen deed je in je kleutertijd en is zo niet 2018.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl