Weekblad deGouda digitaal

Vooruitblik voetbalcompetitie

De kop is eraf. De voetbalcompetitie is begonnen.

We blikken vooruit met de trainers van de voetbalclubs in Gouda.

donk

Edwin Erwich/ SV Donk

Volgende wedstrijd: Hillegersberg-DONK 14.00

We gaan met een goed gevoel richting zondag, we hebben een goede overwinning behaald op het Rotterdamse Antibarbari. De openingswedstrijd werd met een klinkende overwinning bezegeld, Antibarbari werd met 4-1 opgerold. Ik heb kunnen zien dat we mooi en goed voetbal kunnen spelen en met de juiste instelling. Daarnaast heb ik verbeterpunten opgemerkt waar aan gemerkt moet worden, maar dat heeft ook te maken met de ontwikkeling van de selectie. We zitten nog vroeg in het begin van het seizoen. Al met al kijk ik met een goed gevoel naar zondag. Aanstaande zondag gaat DONK op bezoek bij Hillegersberg dat de competitie met een gelijkspel begonnen is.

gouda

Brasco Tuvaljevic/ Gouda SV

Volgende wedstrijd: Gouda-Spartaan 20 14.00

De kop is eraf met een 1-0 winst op XerxesDZB. We hebben goed gevoetbald bij vlagen, toch hebben we onszelf niet goed genoeg beloond. Maar we zitten nog in de opbouw van het proces om een collectief te worden. Aankomende zondag spelen we tegen Spartaan ’20. Deze wedstrijd heeft ook een emotionele waarde voor mijzelf, ik heb er in de jeugd gevoetbald en ken nog veel mensen van de club. We hopen de stijgende lijn, waar we nu in zitten, door te trekken. Daarnaast hebben wij het thuisvoordeel, dus ik verwacht een positief resultaat voor zondag.

jodan

Dennis van den Ijsel/ Jodan Boys

Volgende wedstrijd: Jodan Boys- Hoek 14.30

Ik kijk met wisselende gevoelens terug op afgelopen zaterdag. Het is natuurlijk een teleurstelling dat we hebben verloren met 2-0 van Quick Boys. We hebben als team wel goed gespeeld, verdedigend stonden we goed opgesteld. Onze verbeterpunten liggen voornamelijk aan de bal, we moeten minder snel de lange bal willen spelen. Onze volgende tegenstander is HSV Hoek die met met 0-4 verloren heeft, dus ik verwacht een getergde tegenstander. We gaan met veel zelfvertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet om ons verlies van vorige week goed te maken.

olympia

Tom Rietberg/ Olympia:

Volgende wedstrijd: Schipluiden-Olympia 14.00

Ik kijk met een goed gevoel terug op zondag. We hebben hard geknokt, wat resulteerde in een 3-1 overwinning. We hebben dominant gevoetbald tegen een lastige tegenstander, SVDPW. Toch zie ik ook verbeterpunten waar zeker aan gewerkt moet worden. De opbouw van ons team moet beter, wanneer we onder druk worden gezet, moeten we hier mee om kunnen gaan. Onze volgende tegenstander is Boshuizen, een goede ploeg. Dus ik verwacht een lastige en enerverende middag, maar ik kijk met vertrouwen naar zondag.

ona

Theo van Eck/ ONA

Volgende wedstrijd:ONA-Transvalia/ZW 14.00

Als ik terugblik op vorige week zondag, dan kan je wel spreken van een bizarre wedstrijd. We kregen een rode kaart. Na de rust zijn we anders gaan spelen en zijn we van een 2-0 achterstand naar een 2-5 overwinning gegaan. Dus we kunnen wel spreken van een wonderprestatie. Daarnaast waren wij ook conditioneel fitter dan onze tegenstander (COAl). Verder is het belangrijk dat we ons verbeteren op het onnodig tegenkrijgen van dode spelmomenten. We maken nog teveel onnodige overtredingen. Wat betreft onze volgende tegenstander, gaan we met zelfvertrouwen de wedstrijd in. We hebben het thuisvoordeel, dus ik verwacht een mooie wedstrijd.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl