Weekblad deGouda digitaal

VREEMDE GASTEN in Bodegraven

Bodegraven – Zaterdag 17 november komt Music Generations naar het Evertshuis. Ze brengen de prachtige muziekverhalen voorstelling ‘Vreemde Gasten’ met een multicultureel gezelschap, lokaal talent en een gastoptreden van zanger en ud-speler Gharib Ali.

Vreemde Gasten is een muziekverhalen voorstelling met verschillende stijlen en verrassende cross-overs. Een Engelse song gaat over in een Syrische rap en een Nederlands lied wordt gekoppeld aan een Arabisch nummer. Tussen de Syrische, Ethiopische en Nederlandse liedjes vertellen en rappen jonge en oudere talenten van hier en ver, hun verhaal over vluchten en gastvrijheid. Muzikale leiding door Paul Mayer, naar een idee van Conny Groot.

Zanger Gharib Ali ontvluchtte Syrië nadat hij vanwege zijn muziek was opgepakt en gemarteld. Inmiddels woont Gharib meer dan 20 jaar in Nederland en treedt hij met succes op in binnen- en buitenland. Hij is maatschappelijk zeer betrokken bij de ontwikkelingen in zijn vaderland en de in Nederland aanwezige Syriërs.

Vreemde Gasten werkt sinds 2015 internationaal aan de ontmoeting tussen talenten van hier en ver. Het programma ging tijdens de meidagen van 2017 in première in Kamp Westerbork. Dit om het universele karakter van vluchten en gastvrijheid te onderstrepen. Vreemde Gasten is gebaseerd op de Griekse mythe van het oude echtpaar Philémon en Baucis dat hun gastvrijheid beloond ziet worden door de goden Zeus en Hermes. Het gaat over hoop en over verantwoordelijkheid nemen en over het werken aan een nieuw bestaan.

Tickets voor deze voorstelling à € 17,50 zijn te bestellen via www.evertshuis.nl of aan de theaterkassa. Aanvang van de voorstelling is om 20.30 uur.

Zaterdag 17 november

Entree: € 17,50 (inclusief consumptie)

Aanvang: 20:30 uur Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl