Weekblad deGouda digitaal

Vrijwilligersfeest Sint Janskerk

#Gouda – Kattenknuffelaars en nog een paar honderd andere vrijwilligers zijn op vrijdagavond 30 oktober 2015 samengekomen in de Sint Janskerk in Gouda voor een hapje en een drankje.De gemeente Gouda wil op deze manier haar waardering laten zien voor de vele vrijwilligers in de stad. 

Op de site van de gemeente Gouda laat wethouder Laura Werger weten:

“Ik ben super trots op de Goudse vrijwilligers. Deze mensen hebben zoveel over om belangeloos iets te doen voor anderen. Ze zijn onmisbaar voor Gouda. Goudse vrijwilligers zijn Goud voor elkaar!”.

Op deze avond zijn de vrijwilligers de gasten en worden ze bediend door het volledige college van B&W. Maar ook verschillende fractievoorzitters, fractieleden en ambtenaren steken de handen uit de mouwen.

Wim Agten, bewoner en vrijwilliger van de Zuidrandflat, is een vaste bezoeker van het vrijwilligersfeest. Hij houdt zich bezig met biljarten, klaverjassen en hij doet o.a. kopieerwerk voor de organisatie van de flat.

Bij hem aan tafel zittende heren Hoogerdijk en De Kort, al jaren actief binnen de Vereniging voor aangepast sporten ISV Gouda & omstreken. Ca 120 leden telt de vereniging waar invalide sporters diverse zaalsporten en zwemmen kunnen beoefenen.

Kratjes bier en kattenknuffelaars
Al lange tijd werken Jacques Demouge en Albert Blok als vrijwilliger voor het filmhuis. Albert doet de coördinatie van het rooster voor de filmoperateurs, Jacques houdt zich bezig met de administratie. Samen zijn ze ook actief met de bar. Ze vertellen dat er gelukkig een invaliden traplift is, anders kregen ze de kratjes met bier en frisdrank niet meer naar de 1e verdieping.

Van een heel andere orde is het vrijwilligerswerk dat Wilma de Keizer al 10 jaar doet voor het Dierentehuis Midden-Holland. Zij is vooral verzot op katten en ze vertelt dat het dierentehuis vrijwilligers heeft die katten knuffelen. Naast honden uitlaten, hokken schoonmaken en allerlei andere werkzaamheden.

Daarnaast zijn er talloze andere vrijwilligers, van gidsen die in de Waag werken, rondleiders en gastvrouwen in het verzetsmuseum, van wijkteams tot sportverenigingen, taalcoaches van Humanitas, schuldhulpmaatjes voor ’t Swanenburghs Hofje. En nog veel meer vrijwilligers die voor allerlei organisaties actief zijn in en voor de Goudse samenleving.

Hapje en drankje
De vrijwilligers zitten aan lange tafels in de Sint Janskerk. Voor iedereen is er een bordje met kaas, wat brood en zijn er glaasjes port, wijn, frisdrank en water beschikbaar. Het college, de raadsleden en de ambtenaren lopen rond met flessen drank en vullen bij voor iedereen die dat wil.

Het is een sfeervolle avond in een mooi uitgelichte Sint Janskerk.

Door Wilma Gottschalk

Screen Shot 2015-10-31 at 11.38.32 Screen Shot 2015-10-31 at 11.38.23

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl