Weekblad deGouda digitaal

Vrijwilligerspenning voor EHBO-medewerkers Sint Joannes de Deo

Gouda – Vier vrijwilligers van EHBO-vereniging Sint Johannes de Deo ontvingen woensdagavond een vrijwilligerspenning als dank voor hun inzet. Op 22 februari kregen George Bennema, Jaco Boudewijns, Yvonne de Voogd en Leonie Broere-Raapis de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Jan-Willem van Gelder. De erepenningen werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in verband met het 85-jarig bestaan van de EHBO-vereniging. 

George Bennema is sinds zijn komst in 2000 de koffieman van de vereniging. Alles staat altijd klaar voor de wekelijkse bijeenkomsten en wordt na afloop ook keurig weer opgeruimd. Hij helpt, praat en plaatst opmerkingen tegen de leden om ze actief te krijgen.

Jaco Boudewijns is sinds 2000 actief als verbandmeester bij de vereniging. Hij is bij bijna alle activiteiten van de vereniging aanwezig. Hij opent de school voor de wekelijkse bijeenkomsten, zorgt voor de verwarming en zorgt dat alle EHBO-materialen die gebruikt worden weer aangevuld worden.

EHBO-diploma’s
Yvonne de Voogd doet vrijwilligerswerk sinds 1989. Zij is secretaresse bij de vereniging en dat doet ze met grote nauwkeurigheid. Namen en data op EHBO-diploma’s worden precies gecontroleerd en als ze niet goed zijn gaan ze terug naar de opsteller.

Leonie Broere-Raapis doet vrijwilligerswerk sinds 1995. Zij is een fanatieke penningmeester. Ze weet precies hoe en wat ze met het verenigingsgeld kan doen.

Sint Joannes de Deo is een Goudse EHBO-vereniging met ongeveer 85 leden. Dit jaar bestaat de vereniging 85 jaar.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl