Weekblad deGouda digitaal

Vrijwilligerspenning voor stadsgids Piet Wieringa

Gouda – Piet Wieringa ontving donderdagavond 11 januari de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Daphne Bergman. De erepenning werd uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Goudse Gidsen Gilde, waarbij Wieringa afscheid nam als stadsgids. Hij ontving de erepenning als waardering voor zijn jarenlange inzet bij het Goudse Gidsen Gilde.

Piet Wieringa is sinds 1997 actief als stadsgids. Hij is mede-oprichter van het Goudse Gidsen Gilde en een onvermoeibare pleitbezorger van het overdragen van de waarde en het belang van het cultureel erfgoed in Gouda. Verder is hij één van de vaste rondleiders van de Sint Jan en bestuurslid van het Goudse Watergilde. Ook is hij docent bij de cursus Goudologie met als specialiteit water.

Goudse Gidsen Gilde
De gidsen van het Goudse Gidsen Gilde staan klaar om met grote of kleine groepen de mooiste plekjes van de stad te laten zien. Een rondleiding door het Goudse Gidsen Gilde is een mooie manier om kennis te maken met het rijke verleden van Gouda. Zij bieden verschillende stadswandelingen aan.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl