Weekblad deGouda digitaal

Vrijwilligerspenning voor mevrouw Stiegelis

#Gouda – Op woensdag 16 september ontving mevrouw H.C. (Diek) Stiegelis-Spaas de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Daphne Bergman. De erepenning werd uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van mevrouw Stiegelis in de Kapel van het Museum Gouda. Zij ontving de erepenning als waardering voor haar jarenlange inzet.

Mevrouw Stiegelis heeft zich vanaf 2000 ingezet voor Museum Gouda. Zij is acht jaar lang bestuurslid geweest van de Vereniging van Goudse Museumvrienden. In die periode heeft zij onder andere de jubileumtentoonstelling “Schatten van Vrienden” mee georganiseerd. Ook is zij betrokken geweest bij het opzetten van de museumwinkel en heeft zij in de redactie gezeten van de Museumbrief.

Mevrouw heeft zich ingezet om de landelijke museumfederatiedag naar Gouda te halen en daarmee Gouda in de landelijke museumwereld op de kaart gezet. 15 jaar lang heeft zij de ledenexcursie tot een succes gemaakt. Veel eenzame Gouwenaars heeft zij geactiveerd en hen een geweldige museumreis bezorgd. Zij heeft organisatietalent en is altijd bereid om in te springen.

Daarnaast is zij op vele andere terreinen in Gouda actief geweest als vrijwilliger.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl