Weekblad deGouda digitaal

Vrijwilligerspenning voor vrijwilliger Sint-Janskerk

Gouda – Op donderdag 31 mei ontvangt mevrouw H.J. Krins- van Ghesel Grothe de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Corine Dijkstra. Zij ontvangt de erepenning als waardering voor haar jarenlange en intensieve inzet bij de Stichting Goudse Sint-Jan.

Mevrouw Krins- van Ghesel Grothe is sinds 2007 actief in diverse functies binnen de Sint-Janskerk. Onder andere beheert zij het winkeltje en ontvangt bezoekers op de drukke maandagen en zaterdagen. Zij geeft uitleg over de Goudse Glazen. Ook werkt ze nieuwe mensen in. Ze houdt van aanpakken en creērde onder andere een stilteruimte in de kerk. Vóór 2007 was ze actief bij Gouwestein en deed zij veel bezoekwerk aan ouderen.

De Stichting Goudse Sint-Jan (SGS) ontsluit de religieuze, culturele, esthetische en historische elementen in de Sint-Jan. Doel is dat iedere bezoeker de ruimte ervaart om zich aan het erfgoed te verbinden.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl