Weekblad deGouda digitaal

‘Ik waande me in een sprookje’

Column – Afgelopen vrijdagavond ben ik -helemaal tot over mijn oren verliefd geworden op het mooie Gouda. Ik heb me er maar gewoon aan overgegeven. De -oorzaak hiervan was de sfeervolle en haast magische kaarsjesavond, die maakte dat ik mij in een sprookje waande. Ik volgde de ontsteking van de kerstboom vanaf de eerste rang in een huis aan de Markt. We verlichtten de ramen met kaarsen, aten en dronken samen en luisterden naar kerstmuziek.

Toen de allergrootste drukte een beetje afnam, besloten we een wandeling door de stad te maken. Eerst een aantal haast toeristische foto’s bij de gigantische kerstboom, natuurlijk. Die mochten niet ontbreken. Daarna linearecta naar de Sint Jan om me te ver-bazen over de gigantische ramen van glas in lood. Zó ontzettend mooi! Vervolgens slenterden we door de verlichtte, roman-tische straatjes. Koren brachten er hun zang ten gehore en de geur van stroopwafels en glühwein -brachten mij in een staat van écht volmaakt gelukkig zijn met hoe mijn leven is gelopen.

Mijn verwondering stimuleerde het gezelschap om Gouda ook weer eens in een nieuw licht te bekijken. Zo ontwikkelde onze avondwandeling zich tot een -heuse rondleiding langs allerlei mooie panden met indruk-wekkende etalages en kneuterige hofjes waar je ’s zomers heerlijk een wijntje kunt drinken op
’t terras. Gouda is een stad van verrassingen; om iedere hoek tref je weer iets bijzonders aan. En op deze wijze vergezeld worden door een groep mensen, allen geboren en getogen in de stad, maakte deze avond tot een hele -waardevolle.

We eindigden onze tour bij de Lichtfabriek, waar op dat -moment een feest gaande was met -uitsluitend kerstliedjes en een licht-aangeschoten Kerstman in een opperbeste partymood. Nooit geweten dat die oude man zo kon swingen! Een betere afsluiting van de avond had ik niet -kunnen -wensen. Rond middernacht -slenterden mijn vriend en ik gearmd terug naar huis. Tevreden – en onder de indruk van deze prachtig mooie stad.

Donna
30 jaar, woont sinds kort samen met R en schrijf om de week over haar integratie in Gouda.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook